Ako Horján & Vrána propagujú zvrátený životný štýl, ohrozujú zdravý vývin mládeže a vytvárajú bariéry pre talentovaných

Ako som sa nedávno vyjadril pri okrúhlom výročí, už pätnásť rokov nepozerám Markízu a rád dodám, že rovnaký postoj mám aj ku konkurenčným slovenským komerčným televíziám. Milujem knihy, takže si oveľa radšej čítam, ale mám tiež rád filmy, staré i nové. Cnie sa mi za časmi, keď sa v TV vysielali filmy občas prerušované reklamami, a nie nekonečné reklamné bloky sporadicky pretnuté filmami.

Chýbajú mi zábavné relácie, ktoré vyvolávali smiech a nie depku z pohľadu na rozkokošených „zabávačov“ a na zaplatené publikum, ktoré tlieska na signál z réžie. Pri sledovaní televízneho humoru a šou je mi väčšinou tak, že tréner Vlado Weiss po štvrtom arménskom góle oproti mne vyzerá ako stelesnenie bujarej veselosti.

Až zásluhou Otvoreného listu generálnej riaditeľke TV Markíza a iným zainteresovaným v súťaži Let’s Dance som sa dozvedel, že sa jej prvý raz zúčastňuje aj mužský pár Viktor Horján & Marek Vrána.

Autori listu protestujú proti „propagácii homosexuálneho životného štýlu“, no pomýlili si adresáta. Trošku pozmenenú kópiu by som im navrhol poslať do redakcie .týždňa, kde páni Daniška, Hanus a Palko obsesívnym blogovaním urobili dúhovému hnutiu takú reklamu, že napr. každoročný pochod získal oveľa väčší význam a rozmer, ako organizátori plánovali.

V tom týždenníku sa dozviete o beatnikoch skoro všetko, akurát to nie, že skoro všetci boli geji a svojou tvorbou aj životnými postojmi odviedli priekopnícku prácu v boji za rovnosť amerických občanov pred zákonom.

(Pripomínam, že ešte roku 1954 mal geniálny matematik Alan Turing v Anglicku dve možnosti: buď pôjde za homosexualitu na dva roky do basy, alebo podstúpi ročnú nútenú „liečbu“ na psychiatrii – v zúfalstve spáchal vo väzení samovraždu kyanidom…)

Autori listu vidia v účasti dvojice Horján & Vrána hrozbu pre „zdravý vývin i vkus dospievajúcej mládeže.“ Škoda, že sa neozvali, keď sa v súťaži vykrúcal pán Fedor Flašík, ktorý za mečiarovských čias neskrývane tuneloval štátny majetok a dnes je z neho rešpektovaný podnikateľ, ktorý kade-tade rozpráva citlivé príbehy o svojom ťažkom živote, našťastie, plnom úspechov a peňazí. Náš národný nevkus má síce mnohé nebotyčné vrcholy, ale toto bol rozhodne aspoň Kriváň. Zločin sa stal legitímnou cestou k vysokému spoločenskému postaveniu. Ale samozrejme, oveľa dôležitejšie je, že pán Flašík žije v manželstve s osobou ženského pohlavia.

Horján & Vrána vraj „devastujú predstavy o tanci“. Odporúčam iniciátorom pozrieť si hociktoré Drišľakoviny a túto vetu z petície okamžite vyškrtnú a ešte Viktorovi a Marekovi pošlú ospravedlnenie. V tuctovom hip-hopovom klipe sa nájde desaťnásobne viac sexuálnych narážok, než by vyparádení chlapci pri valčíku na krásnom modrom Dunaji dokázali vykrepčiť.

Tí dvaja údajne dokonca vytvárajú „bariéry pre mladých talentovaných ľudí“. Takú bariéru, akú vytvoril mladým talentovaným ľuďom na Slovensku tento štát sústavným podceňovaním školstva, ničením športových štadiónov, búraním plavární, zatváraním galérií a základných umeleckých škôl aj hudobných klubov a vôbec ignorovaním celej generácie, na to sa televízia nechytá. A šanca, že sa postoj krajiny k mladým ľuďom (ako aj mladých ľudí ku krajine) v dohľadnom čase zmení, je zhruba rovnaká, ako že Horján bude hetero.

Mimochodom, koľko zostalo v Bratislave sál pre spoločenské tance? Naposledy sa jedna takmer zbúrala bagrami priamo pod vedením bývalého primátora z kresťanskej strany.

Milí petičníci, viete, aký rodinný vzťah je dnes skutočne „minoritný“? Taký, v ktorom sa žena a  muž milujú celý život a spoločne s láskou vychovávajú svoje deti. Slovenskí chlapci a dievčatá školského veku trávia priemerne vyše dve hodiny denne pri telke a ten čas sa predlžuje, pretože namiesto otca a mamy ich vychováva diaľkové ovládanie. Rozvodosť je na historickom maxime a ďalej stúpa a to ani nemáme registrované partnerstvá, ktoré vraj mali rozvrátiť tradičnú a šťastnú slovenskú rodinu.

Keď som čítal petíciu, mrazilo ma pri predstave, v akom svete bude vyrastať môj syn. Keď dokáže jeden tanečný pár vyvolať toľko nenávisti (alebo skôr strachu, odporu či neistoty?) od toľkých ľudí (petíciu podporuje 78 slovenských organizácií, ktoré tvrdia, že zastupujú asi 45 000 členov), ktorým navyše z celého desivého programu Markízy prekážajú iba Horján & Vrána, inak oceňujú jej „rodinný charakter“ a cenia si „skutočne rodinnú a vkusnú zábavu“!:-)

Ale žijeme v dobe, keď v najbohatšej krajine sveta ročne násilne napadnú vyše tisícpästo homosexuálov. Globálny analfabetizmus  už pokročil tak, že americkí náboženskí fundamentalisti si na politické ciele privlastňujú aj hurikány a vyhlasujú ich za pánbožkovo posolstvo Washingtonu. V Poľsku si tretina detí myslí, že Panna Mária pochádzala z ich krajiny a vyzerala ako ich mama. Banalita (ako teraz Horján & Vrana) sa absurdne nafúkne a vydáva sa za zásadný problém, aby sa zásadné problémy ľudí a spoločnosti nemuseli riešiť.

Hoci nerád, chcem petičníkov upokojiť v jednej, no zásadnej veci. Aj keby Horján a Vrána nebodaj súťaž Let’s Dance vyhrali, na Slovensku sa nič nezmení. V Rakúsku zvíťazli v tej istej súťaži dvaja geji a vo Viedni naďalej tretina ľudí volí extrémnu pravicu, a pritom je to oficiálne druhé najlepšie mesto pre život na svete, a na vidieku je to ešte horšie.

Korene týchto postojov sú podľa mňa tam aj u nás oveľa hlbšie, v nás všetkých, v traumách, ktoré sme utajili, vytesnili, v kolektívnych klamstvách, ktoré živíme, v národných komplexoch, v pocite menejcennosti, v diskusných fórach, ktoré zamorujeme, v prázdnom mieste po tých, ktorých sme odtiaľto vyviezli, vysťahovali, ktorých sme vykynožili, alebo sme im hrozili.

Napriek tomu by nebolo márne, keby slovenskú tanečnú súťaž vyhrali teplý Maďar s Moravákom. Aj preto ti, milý Viktor Horján, držím palce a želám ti v súťaži trpezlivosť, pevné nervy a istý krok. Lebo nijaké posmrtné kresťanské peklo nemôže byť také strašné, aké si odjakživa vieme vytvoriť tu za života a na Zemi.

Prečítajte si aj: Kto podpáli Aupark, Euroveu a Polus?

160 thoughts on “Ako Horján & Vrána propagujú zvrátený životný štýl, ohrozujú zdravý vývin mládeže a vytvárajú bariéry pre talentovaných

  1. tak im treba, tupym hlavam slovensky zakomplexovanym! Viktorovi fandime, nech im ukaze! Nech sa kazdy pozre v com zije a potom nech hodnoti…

  2. Je mi jasne, ze tento clanok je “troll bait” ale aj tak zareagujem.

    Autor by si mal uvedomit, ze “nesuhlas” a jeho verejne vyjadrenie je pravo kazdeho obcana a neznamena, ze vsetci co vyjadrili nesuhlas nenavidia homosexualov.

    Clanok temu Let’s Dance pouziva iba ako odrazovy mostik na to aby mohol ventilovat svoju nenavist (ked uz sme pri tomto pojme) voci veriacim, ktori vyznavaju tradicne hodnoty. Kym peticia jasne vysvetluje postoje jej predkladatelov, autor pouziva argumenty ad personam a nedrzi sa temy (hurika, drislak, hip hop, rozvodovost.)

    Sexualna orientacia ma byt sukromnou vecou kazdeho jednotlivca. To ze media su momentalne presiaknute sexom, neznamena, ze je v poriadku propagovat homosexualne vztahy ako normu.

  3. Dobrý text. Mne sa chlapský pár v klasickom tanci nepáči a považujem ho za nevkus. Ale to je moja vec. List ma nasrdil. Dúfam, že dámy a páni už poslali petíciu do Ríma, na vyriešenie pedofílných škandálov, za označenie a odhalenie tých, ktorí sa podieľali na ututlávaní zločinov proti deťom. To by ich malo trápiť oveľa viac, ako zábavná show, ktorú si pozrie kto chce a do ktorej pozerania nikto nikoho nenúti.

  4. Len malá poznámka…. jeden múdry raz povedal (tuším už je na dôchodku, lebo ho už nebavilo vyrábať iPhony), že v telke ide fakt totálny odpad, ale za vinu to nemôžme dávať televíziám, tie sú predsa v tomto biznise pre zisk a pre nič iné. Dávajú tam len to, čo ľudia chcú……takže toho Flašíka tam chceme my……

  5. radšej sa dobre večer nadrbem,jak pozerať na teploškov,či vlastne vôbec pozerať, na Makrízu a Hnojku.(blvajs smajl)

  6. @Boris Burger – pochybenia clenov Cirkvi ziadnym sposobom neoslabuju argumenty predkladatelov peticie.

  7. To mal Alan Turing za odmenu od Anglicka, že sa najviac zaslúžil o rozlúštenie Enigmy, a tak zachránil pár miliónov životov. Mne tam tí dvaja nevadia, inak Monika Beňová sa dosť zasadzuje o práva registrovaných partnerstiev osôb rovnakého pohlavia v EP, takže tam je to trocha mimo misu. Ale ja aj tak nemám televízor, takže mi je to jedno.

  8. ved už je na Slovensku, pomaly každý druhý teploško.Za pár rokov bude najviac cool teploš ten, čo začne trtošiť ženy.A to len preto, aby nezišiel z bulvárných plátkov a písalo sa o ňom

  9. Ja isto nie som múdry, a už vobec nie taký múdry ako ten, kto vyrábal tie iPhony ale jedno viem určite, že dnes media ovplyvňujú ľudí ako oni chcú, alebo lepšie povedané ako to chce zopár vplyvných ľudí.

  10. HOMOSEXUALITA – zlý príklad! Svojím spôsobom tí ľudia sú duševne chorí. To môžeme rovno dať do SHOW ľudí z psychiatrickej liečebne. Na tomto sa máme zabávať? FLAŠíK – dobrý príklad! Hlavne toho, ako priemerný človek uzavrie zmluvu s bankou o reklame, a ak od nej banka odstúpi, banka mu vyplatí sto miliónov. Odstúpila. A banka vyplatila! Flašík je “celebrita”!

  11. ad Fedor:
    s obsahom televízneho vysielania a podielom televízií na morálnom úpadku to nie je také čiernobiele, pravda je niekde uprostred: aj diváci majú “moc” nepozerať odpad, ale aj televízie majú “moc” odpad neponúkať. Teraz sa všetci vyhovárajú na toho druhého. V ČR sa telenovela Šeherezáda nepresadila v prime time, pretože nemala potrebné ratingy… U nás ľud protestoval, keď ju z prime time stiahli…

  12. No neviem, nezil som tu roky, ale to, co sa tu deje ma desi, nedivim sa, ze vsetci zdravi mladi ludia radsej utecu…

  13. nepači sa mi že tanečny par su dvaja muži. nie preto že by mi vadila homosexualita, ale preto že to proste nepatrí na parket a na obrazovku.
    bonton a ucta k tanečnym štylom mi to proste nedovolí. sorry. ale čo by markiza neurobila pre sledovanost.

  14. @Jano “To ze media su momentalne presiaknute sexom, neznamena, ze je v poriadku propagovat homosexualne vztahy ako normu.” … To, ze tam ti dvaja budu ucinkovat je propagacia homosexualneho vztahu ako normy? Fiiha, tak daleko mysliet nedokazem.
    @autor Vdaka za strucne, prehladne zhrnutie sk reality.

  15. zvrátený životný štýl propagujú naše TV média každý deň v podobe tzv. “celebrít”, ktoré uznávajú len hodnoty ako búrlivý a neviazaný sex a často špinavé peniaze… z týchto “osobností” si má mládež brať príklad? Bojím sa o svoje ešte nenarodené vnúčatá…

  16. Ahoj Jano,
    ja mám potrebu sa vyjadriť len k poslednej časti tvojho komentáru.
    1. veta: Ak by sexuálna orientácia mala byť súkromnou vecou každého jedinca tak by napr. v Let´s Dance nemali tancovať ani heterosexuálne páry. A celkovo nikde na verejnosti, či médiach by sa nemala ukazovať/zverejňovať sexuálna, či emocionálna príťažlivosť jednej osoby voči druhej (a to bez ohľadu na sexuálnu orientáciu).
    2. veta-koniec: Ak máš pojem “norma” zadefinovaný ako názor/spôsob správania sa nadpolovičnej väčšiny na určitú vec/situáciu tak máš pravdu. Ale to tiež len čiastočne. Média by v tomto prípade nemali propagovať homosexuálne páry ako normu, pretože netvoria nadpolovičnú väčšinu.
    No ak máš pojem norma zadefinovaný ako normálne (správne,dobré,…) tak s tebou nesúhlasím. Je niekoľko výskumov, ktoré hovoria o tom, že homosexuálna orientácia nie je deviácia.
    Ako som písal slová “správne, dobre” mi znovu naskočil začiatok druhej pripomienky, kde píšem o norme ako nadpolovičnej väčšine. To čo hodnotíme za dobré/správne/normálne. hodnotíme z toho dôvodu, že to robí viacej ľudí (nadpolovičná väčšina, majorita) a preto všetko “iné” je nesprávne a nedobré. Jednoduchý príklad: Ak by u nadpolovičnej väčšiny osôb bol “normálny” kanibalizmus tak tí/tie, ktorí/é neholdujú kanibalizmu by boli nenormálni/e.

  17. nik to ako normu nepropaguje … je pravda, že markíza si tým chce zvýšiť sledovanosť ale obidvaja aj Horján aj Vrána sú normálne ľudské bytosti, a za svoju sexuálnu orientáciu nemôžu, prečo by sa mali skrývať?

  18. mne sa nepaci to selektovanie.. ze ide sa s bubnom na zajace, lebo pozor, na namestiach sa ide sirit nevkus zo strany homosexualov, ale kazde leto ked bzvala t-com fiesta a promenadovali sa latino “tanecnice” po meste, z ktorzch kazda mala na sebe tak 8 cm stvrcovych oblecenia, to nevadilo nikomu, ale zrazu ide vsetkych uchytit…
    a co autosalony, tam ako vyzeraju hostesky? proste ide o nutene robenie z komara somara a ked niekto napise o markize, ze rodinny charakter, pripadne decentna zabava, tak je asi jasne, ze zije v nejakom svojom vlastnom svete a nevnima, co sa deje okolo, len sa zobudi ked zaregistruje slovo ‘homosexual/gay”

  19. nemozem si pomoct, ale ani som tento prispevok docitat nemohla. je mi to naozaj luto. kde vlastne ludske hodnoty su? su striktne dane? nie su vobec dane? alebo sa hybu s horizontom?

  20. Necital som vsetky komentare, ale mam potrebu sa vyjadrit. Nie preto, zeby som mal pyromanske myslienky vzdy ked niekto spomenie homosexualov, ale preto, lebo som sa spolocenskemu tancu profesionalne venoval 5 rokov na sutaznej urovni. To, ze 2 chlapi / 2 baby spolu tancuju ako par nie je v podstate ziadna novinka, v europe je to bezne, nazyva sa to equality dancing. My na treningu sme dokonca obcas tancovali chalan s chalanom, aby sme si uvedomili, ako mame viest partnerku, resp. ako je to narocne pre partnerku vnimat impulzy od partnera a ako sa mame zlepsovat. Napriek tomuto vsetkemu sa mi princip equality dancingu nepaci. Nie, ze by mi tam vadili 2 chalani vo frakoch / 2 baby v satach, nie preto, lebo to “kazi” nejaku moralku mladeze, podla mojho nazoru je tento svet tak zhnity, ze neodvratny koniec nasej civilizacie je v blizkych rokoch priam az nevyhnutny.. Vadi mi to preto, lebo tanec, najma standard obsahuje zo svojho principu paroveho ponatia 2 elementy: muza a zenu. Muz predstavuje silny a pevny ram, ktory je vsak napriek svojej pevnosti ladny, napriek svojej sile elegantny a napriek svojej statickosti flexibilny. Zena predstavuje v podstate len jednu jedinu vec – je to nadherny obraz, ktory ma za ulohu byt noseny v rame, ktorym je muz. Je to nadherny jemny kvietok, ktory pri kazdej prilezitosti pomaly, ladne, decentne a nevtieravo rozkvitne. A hned nato sa opat schuli do svojich lupenov, len aby mohla za chvilu pri nejakej poze, odborne nazyvanom shape-e opat rozkvitnut.
    Standardny tanec je vo svojej podstate velmi sexisticky druh tanca / sportu (ano, spolocensky tanec je sport a velmi narocny). A ako sexisticky druh sportu, nemoze obsahovat prvky rovnosti. Na ludskej urovni je to nevyhnutne, na umeleckej je to ale nemozne, lebo potom uz ten spolocensky tanec nebude tym, cim by mal byt..
    Iba dodavam, ze Horjana s Vranom som tancovat nevidel, ale videl som videozaznami z equality dancing sutazi, kde to vyzeralo velmi vtipne, az groteskne, ked chlap robil shape a nasledne si vymenili pozicie so svojim partnerom a zrazu viedol on a ten druhy sa nechal viest…
    Ospravedlnujem sa za dlhsi prispevok, takto daleko sa asi nikto nedostane, ale ak nahodou hej, urobne mi tu radost a okomentujte mi ho :)

  21. článok, ktorý núti reagovať, nakoľko autor to miestami vystihol. Už som sa prestala dávno rozčuľovať nad tým, že po 20 hodine sú v TV /už jedno akej, skoro všade je to rovnako/ filmy s otvorenými sexuálnym scénami, “ukážky” ako v pohode klamať, kradnúť, podvádzať, ako jediný zdravý štýl je mať modela/modelku po boku, veľký dom so psom a bielym laťkovým plotom… ale nad tým sa len mávne rukou alebo je reakcia “keď sa ti to nepáči, nepozeraj sa!”. Tak by si to mali uvedomiť aj niektorí ľudia. Nie ako kone s klapkami na očiach naháňať “čarodejnice” /alebo v tomto prípade čarodejníkov/ na hranice, spisovať novodobé “kladivá” a podobne…
    Len mi však klesá nálada, keď si uvedomím, že v akej som to spoločnosti, a hlavne, koľko nenávisti sa dokáže spolčiť v mene vyššieho dobra.
    Autorovi však skladám poklonu za iný uhol pohľadu na vec.

  22. 1000 ludi 1000 nazorov… vsak z tych tisic je 999 debilov… inteligencia slovenskeho naroda nema hranic… preto sme aj taki mali a v svetovych dejinach bezvyznamni… 1000000 rokov pred nami ba aj pre Kristom bola homosexualita chapana ako za nieco normalne, a to ludkse IQ nesiahalo tomu dnesnemu ani po ritnu dieru! Ak niekto z vas studoval psychologiu a to konkret. orientovanu na sexualitu, tak nech vyjadri svoj objektivny nazor, obohateny inteligent. poznamkami a ziskanymi vedomostani zo zdroja, kt. “stoji za to”… ak nie ste studovani a vase vedomosti siahaju len do maxima a to vasej homofobnej rodiny, tak zadrzte svoje jazyky vo vasich papuliach… BTW zaujimalo by ma ak by sa namiesto Horjana a jeho tanec. partnera na parkete predvadzali 2 zenske ci by vase postoje a to hlavne, z nazoru “panov tvorstva” boli rovnake… lebo divat sa na lesbicke porno je uplne heterosexualne a normalne, ze? Taktiez ocakavat to, ze vasa partnerka splni vase prestavy a to sexom s dalsou zenou je tiez uplne normal :D. Nic ine ako nekonecny smiech a lutost nad slovenskou dementnostou ma nenapada a teda stastne prezitie slovenskeho naroda bez ujmy :)

  23. Nether TN – zaujimave, rada som si precitala.

    Ja by som len chcela vediet, ci som tiez taky fasista, ked sa mi ti dvaja chlapi spolu proste nepacia. Nech si doma robia, co chcu, ale to, ze spolu tancuju v telke, mi pride jedine ako trapnost zo strany Markizy, ktore uz nevie, co by vymyslela, aby akoze sokovala.

    @Thomas Beneth – presne tak, ked uz, pripada mi prijemnejsie pozriet si dve tancujuce zeny nez dvoch muzov. Mozes sa nad tym rozculovat, kolko chces, ale tak to proste je. :)

  24. Ak ma byt sexualna orientacia sukromnou vecou kazdeho jednotlivca tak nech to plati rovnako aj pre HETEROSEXUALITU! Preco sa
    neustale propaguje ako najdokonalejsia norma?!

  25. homosexualita svojim spôsobom duševná choroba??????? priatelu a ak sme pri tom ludia z psychiatrickej liečebne by ti možno ponúkli kvalitnejšiu zábavu ako všetci ostatní pre teba svojim spôsobom duševne zdraví ludia.

  26. Moje meno v tomto kontexte môže vyznievať ako ďalšia provokácia, nuž ale… Mišo Hvorecký napísal výborný článok. V mnohom s ním súhlasím. A prečo je to dnes na Slovensku možné? V krajine, kde najsledovanejšia televízia je Markíza, najpočúvanejšie rácio Expres a najčítanejší denník bulvárny Čas…, sa hádam ani niet čomu čudovať. Škoda.

  27. Vzdy som sa zastavala homosexualov (zien aj muzov) napriek tomu, ze s vacsinou homosexualnych muzov si vobec nerozumiem. Homosexualita medzi zivocichmi je bezna vec a nerobi z ludi (ni zvierat) viac alebo menejcennych.

    Nether TN:
    Absolutne suhlasim s tym, co si napisal o tanci. Nepozeram tieto programy, ale z utrzku, ktory som videla mi prislo, ze ich tancu nieco chyba. Mozno preto, ze nech sa chlap snazi sebeviac, nikdy z neho nebude krehka kvetinka ;) Mozno by to bolo ine, keby vedla seba hopkali na beznej diskoteke. A tiez som pocula, ze velakrat muzi nemaju na vyber a tancuju s inym muzom lebo nemaju dostatok tanecnych partneriek.

    Michal Hvorecky:
    Perfektny clanok a super napisany :) Radost precitat do konca ;) Prajem vela stastia v dalsej produkcii.

    All: Precitala som si vela zaujimavych nazorov ;) dakujem :)

  28. To bol ten najlepší článok aký som po dlhom čase čítal. Je mi zlé z ľudí, ktorí žijú falošný život a najväčšie problémy vidia tam kde nie sú. Tiež som gay a mal som extrémny problém priznať si to, kvôli strachu z týchto zakomplexovaných a retardovaných ľudí. Keď som bol ešte chlapec bol som kvôli tomu, že som gay tvrdo psychicky a fyzicky šikanovaný. Tú šikanu videl každý, ale nikto nič nepovedal, nikto nič nevidel. Mne to zničilo život a zničilo štúdium, pretože som nemal chuť chodiť do školy ak som vedel čo ma čaká. Zo školy vyhodili mňa, ich nie. Je mi zle zo všetkých ľudí, ktorí podpisujú túto petíciu a hanbím sa za to, že Slovenko má až toľko retardovaných a tupých ľudí… JE MI Z VÁS ZLE a prajem vám aby ste si odžili aspoň zlomok z toho čo si musí vytrpieť každý gay. Som rád, že už nežijem na Slovensku, pretože sa hanbím za svoju krajinu a ani sa k nej už nehlásim. Hanbím sa za Slovákov a ich negramotnosť, česť výnimkám. Hanbím sa za ľudí, ktorí problémy hľadajú tam kde nikdy neboli, pretože nedokážu riešiť tie svoje. Ďakujem za tento článok, bol veľmi pozitívnym a vystihol všetko. Ale je dobré vedieť, že je mnoho krajín, ktoré sa s homosexualitou stotožnili a ja som rád, že v takejto krajine žijem.

  29. Prečo by to malo byť mojou súkromnou záležitosťou??? Som gay a mám priateľa… Máme sa schovávať??? Je to fér voči nemu??? Je to fér voči spoločnosti??? Mám sa pretvarovať že som hetero a chodiť so ženou??? Tvoje hodnoty sú zvrátené, pretože hodnota sa stáva zvrátenou vtedy, keď sa pred realitou zatvárajú oči… Som tiež veriaci človek a tiež verím v Boha a tiež poznám mnoho kňazov rovnako orientovaných ako som ja, pretože aj kňazi sú len ľudia… Samozrejme že ľudia majú právo vyjadriť svoj názor, presne tak ako má Horján právo tancovať s mužom… Povedz mi jeden konkrétny dôvod, prečo by na to právo mať nemal…

  30. OK Veronika… Hovoríš, že sa ti dvaja chalpi nepáčia, keď spolu tancujú, ale mnohým sa to proste páči… Mne sa to tiež páči… Nebuď taká sebecká a dopraj aj iným… A ešte preto že to hovoríš ty, to tak jednoducho nemusí byť a ani nie je… Z tvojho príspevku mám pocit, ako by TV bola len a len pre teba…

  31. Uzasny clanok!!! Velmi suhlasim zo vsetkym, co tam bolo povedane!!!!!!! Ja zijem uz roky v zahranici a pozorujem ako Slovensko z roka na rok upada. Ta nadej co po komunizme bola v tom ze sa zmozeme a bude nam fajn sa nenaplnila,lebo si na Slovensku ludia mylne myslia ze peniaze a hmotne veci su stastim. To nase slovenske co bolo vzdy fajn, nas folklor, kultura, rodina sa vytraca a nahradzame ju tym co sme odpozerali zo zahranicia. Je mi na grc ako s aopicime po zahranici, ale zasadne v tych negativnych veciach. Je mi na grc ked vidim tie bulvary a takzvane celebrity a ako sa o ludoch pise. Svinstvo! Toto je Slovensko??? Za toto mse mali neznu revoluciu a oslobodili sa od komunizmu? No dakujem pekne. A teraz ked chcu dvaja gayovia tancovat v tanecnej sutazi, ukazujeme nasej verejnosti, ze ich treba nenavidiet, odmietat, ze nemaju prava, ze su divni a nechutni?? To je priklad mladezi a detom? A co tak otvorena laskava mysel, ktora berie ludi taki aki su. Komu ublizuju tym ze su gayovia? Nabozenskym fanatikom, co vyznavaju len muz, zena manzelstvo, kde potesenie zo sexu neexistuje, je to len sposob ako priviest deti na svet? A taketo bludy su povolene a oslavovane-no uzasne!!! Zobud sa Slovensko, zobud!!!!!!!!!! Dufam,ze obaja sa objavia v sutazi a bola y som rada keby vyhrali, mozno sa aj tym nieco na Slovensku pohne vpred. Lebo ocividne sme za opicami, v rozvoji nasich dusi a myslli!

  32. Vy homosexualní tu chcete nám štiepit názor, že ste rovnako normálni, ako heterosexuali.
    Prosim pekne NIE! Nie ste!
    Už len z jedného prostého dôvodu. ak By homosexualita bola normalna, tak ludstvo by už dávno vymrelo na zemi. zo šermovania potomok nebudeš mať. už len preto to nie ste normalní… Homosexualita je vývojová vada plodu, kde sa poburia hormóny a máš fyzizké a psychické pohlavie odlišné…
    Pre mna za mna si robte doma čo chcete. len netvárte sa pred mojimi detmi, že toto je normálne!!

  33. Mili ludia. Je mi z toho troska smutno, ako citam vsetky tie nazory.

    Zialbohu je tu este jedna hlbsia uroven celeho tohto “Vystupenia”. Ja uz dlho nezijem na slovensku a nepozeram ani Let’s dance, ani Markizu a nepoznam ani Slovenskych Prominentov. Ale zamyslime sa nad tym, preco vobec tento konflikt vobec vznikol. Ja sam pracuje v mediach a viem, ako to tam vsetko funguje. Pravdepodobne si akysi redaktor povedal, ze presne toto by chcel docielit. Pretoze Televizia chce rast, Televizia chce mat stale viac moci a manipulovat. A to sa da len tym, ked ludia budu provokovani, ked ludia budu uzasnuti, zaskoceni, a ked ludia budu pobureni. Oni davaju vsetko to, aby ludia tam sedeli, to sledovali a sa nad tym rozculovali, ako su iny ludia, hlupi a nechutni a tepli a nebezpecni……a pritom dosiahne televizia a media presne to, co chcu……drzia vas pred tymi bednami, vy sa starate o ludi, ktory nemaju s vasimi zivotami nic spolocne a stracate cas tym, ze ich odsudujete…..a popritom zabudate na vlastnu osobu.

    Kazdy jeden z nas ma dost prace s vlastnym vyvynom a s vlastnou spokojnostou a stastim. Keby sme sa len troska viac o to starali aby nase vlastne zivoty boli plnohodnotnesie a spokojnejsie….tak by taketo spory vobec nevznikali.

    Preto hovorim. Vypnite tie vymyslene Sutaze a Relacie, zoberte seba…svojich parnerov a najdite sami v sebe co chcete, co mate radi a doprajte tuto volnost aj ostatnym. Pretoze to vsetko ostatne nema zmysel. Zivot je viac ako…telka, hnev, nenavist, normy, naucene hranice a odsudzovanie. Zivot je tu a teraz. nie tam a za kameramy…

    My sme vsetci fajn, ked sme pochopeni…..

  34. Ahoj Michal,
    clanok je zaujimavy, plny roznorodych faktov (bez uvedenia zdrojov, takze si ich neviem overit, kedze niektore sa mi vidia nerealne)…

    Peticiu som necital, tych dvoch chlapcov som tancovat nevidel, takze nebudem komentovat obsah. Budem komentovat formu argumentacie, kedze to je nieco, co mi postavilo chlpy na rukach

    Argumentovat voci jednotlivym castiam listu tym, ze dokazes uviest este vacsiu hrozbu, este vacsie porusenie danych principov…. To je ako v materskej skolke, ked niekoho upozornis aby nerozhadzoval piesok a jeho odpoved je, ze ten druhy ho rozhadzuje este viac… a hadze aj kamene.

    Na zamyslenie je, ze kedze vacsinu deti vychovava prave Tebou spominane dialkove ovladania, mozno by nezaskodilo pozriet sa na to, aky model spravania im tam bude servirovany…

  35. akoze sorry ale siris tu istu nenavist k ludom ktory nenavida homosexualitu a homosexualov ako oni k tebe….. v com si iny??? a o tom, co si musi vytrpiet kazdy gay by som pomlcal…. nie kazdy gay ma poprehadzovane hormony…. niektori su gaymi len preto, ze je to moderne a “posuva to spolocnost k tolerancii”…..ja osobne nemam problem s homosexualmi… mam rovnaky postoj ku kazdemu cloveku, ale odsudzujem homosexualitu a jej verejnu propagaciu rovnako ako odsudzujem verejnu propagaciu heterosexualnych vztahov vo forme otvoreneho zobrazovania sexu na TV obrazovkach v klipoch, filmoch a vo vsetkych dalsich mediach….btw peticiu som nepodpisal a nikdy by som ziadnu ani nepodporil…len si myslim, ze sa hodnoty spolocnosti v kazdej oblasti zivota (moralka, vztahy, ucta k zivotu, ucta k praci druhych atd.) a to sa mi naozaj nepaci…..

  36. michal, zamyslel si sa pri pisani clanku, kto je sefom CME /markiza, nova a vsetky najsledovanejsie televizie v ost bloku/.?
    Preco myslis, ze si vybrali zrovna tento model prazdnej zabavy? Prazdna zabava sa da jednoducho vyplnit demoralizujucim obsahom. A ked na to kukas a kukas a kukas, tak sa to stava pravdou, ako ta sto krat vyslovena loz. Zamysli sa prosim nad ozajstnymi pricinami a neboj sa ist dalej, ako si ochotny si pripustit.

  37. suhlasim s tebou. Znižujem vplyv TV tym že je minimalne zapnuta. Žijem svoj život a svoje radosti.

  38. RE: Jano
    Akože neoslabujú? Keby pred touto petíciou podobne reagovali na to, čo píše Boris, tak nepoviem. Prečo vtedy čušali a nespisovali petície? Nemajú morálne právo teraz sa zaštiťovať nejakými 45 tisícmi podpisov.
    Výborne to povedal Bednárik, svet sa nezrútil po tom tanci, nezrúti sa ani po ďalších. Pokiaľ viem, tak ten tanec išiel pred polnocou, kedy deti zo slušných rodín už dávno spia. Alebo nespia a pozerajú tanec gejov? :-)

  39. nic proti homosexualom nemam, pokial je to vec len daneho paru a neobtazuju tym svoje okolie..no toto podujatie mi pride ako vrchol nevkusu…

  40. podľa mňa, tu vôbec nejde o nejakú sexuálnu orientáciu, ale o zvyšovanie sledovanosti. Je jedno či to niekto vníma pozitívne alebo negatívne, pretože aj negatívna reklama je reklama.
    Ja osobne si myslím, že je to vec televíze či tam budú tancovať páry zmiešané alebo nie.
    Mne osobne to príde trošku čudné, lebo tie tance väčšinou vyjadrujú vášeň medzi ženou a mužom. Osobne som doteraz nikdy nevidel v nejakej tanečnej súťaži takýto pár, ale nevadí, v tomto prípade ide akože o show. Raz sa možno dočkám aj v krasokorčuľovaní takéhoto páru. No a ? Je mi to jedno.

  41. TV Markiza- je zvratena televizia, ktora pre komerciu je schopna spravit vsetko:
    – Seherezada…v programe sa uvadza jej zaciatok o 20.00 hod., este nikdy nezacala skor ako o 20.15, samozrejme cas sa zaplni reklamami
    – Modre z neba…no povazujem to za trochu silnu kavu, ked Tv zneuziva city divakov,
    – Let s dance,.. a ako sa pozerat na to,ked v porode sedi osoba, ktora nepozornou jazdou zabila cloveka a za peniaze si kupuje oslobodenie, nie je toto zvratenost,
    – Farma..v predchadzajucej reality shove tam mali :”krala Kysuc” – kriminalnika TONYho a teraz jeho uteseneho brata, pre zmenu mafiana z Kysuc Mikiho… este dobre ze mame dostatok takych utesenych rodin, lebo inac by sme ani nemali copozerat,
    – Smotanka… no to uz je skutocne co pozerat, Hollywood na slovensky sposob a tych premudrelych a aj silikonovych celebrit, ktore si myslia, ze oni su cool Slovenska,…no utesene sledovanie
    P.S Tak snobska TV ako je Markiza v nasom medialnom priestore neexistuje,jej moderatorkz su hviezdy a celebrity nocnych party, zlatokopeckych seansov a ukazkou v predvadzani silikonovych doplnkov…

  42. A prečo si myslíte, že iba jeden variant (väčšinový) je “normálny”. Ľaváci sú nenormálni? Blonďáci sú nenormálni? Ak ste Vy neschopný reprodukcie, ste nenormálny? Ak ste schopný, a narodí sa Vám normálny homosexuál, zhodíte ho zo skaly, alebo prevychováte? Tak sa narodil, taký je normálne.

  43. podla mna na homosexualite nie je co ukazovat. od prirody je dane, ze k muzovi patri zena a k zene muz. a plati to aj pri takomto tanci… je ine, ked sa trenuje, ale aky mam mat umelecky zazitok z dvoch teplych?? je to hnusne (tym neodsudzujem homosexualov a homosexualitu, ale uvedomujem si, ze byt teply nie je v sulade so zdravym zitim a citenim, atd.).
    este som tu citala nieco o teplych knazoch. tak to nemyslite vazne, ze je to v poriadku!!!?? je to len slabost knazov, pretoze dali slub mat celibat – a kedze to nezvladaju, ich celibat je sex s rovnakym pohlavim. tak si knaz povie: ved dodrzujem bezzenstvo… cisty klam. slvo celibat je sexualna zdrzanlivost, byt bez sexualnej aktivity – cize ani sex s rovnakym pohlavim nie je dovoleny. ani s detmi!!!! musim podotknut, keby to chcel niekto prekrutit, ako aj to, ze homosexualita je zdrava a normalna :)) homosexualitu len akceptujem al. tolerujem, ale nepodporujem, lebo viem, ze priroda to zariadila tak, ze ma byt muz so zenou, nie muz+muz/zena+zena. potvrdzuje to aj fakt, ze aj medzi homosexualnymi parmi je jeden “muz” a ten druhy “zena” = prirodu neoklamete :p

  44. jano, ale si uvedom, homosexualita JE norma…uz v starevekom egypte boli homosexuali…ja to norma , je to realita, sice ste nie na slovensku ale hadam coskoro aj to bude. neviem preco by to nemalo byt v tv, cim viac toho bude tym menej dementov tu bude picovat.

  45. “Sexualna orientacia ma byt sukromnou vecou kazdeho jednotlivca. To ze media su momentalne presiaknute sexom, neznamena, ze je v poriadku propagovat homosexualne vztahy ako normu.”

    s tymto sa da len suhlasit, ale s dovetkom, ze rovnake tvrdenie by malo platit aj v tom pripade, ak si za spojenie “sexualna orientacia” dosadis “nabozenske presvedcenie”.

  46. precitala som az dokonca.
    dakujem za perfektne vysvetlenie od profesionala, absolutne sa s tymto nazorom stotoznujem…
    nemam nic proti homosexualom, respektujem ich, nemam nic proti tomu ze tancuju, ako tancuju, preco tancuju, kde tancuju…no z hladiska standardnych spolocenskych tancov, urcitych pravidiel a tradicie mi to proste nesedi…ato nie som ziadny odbornik
    a to ze su v telke je len pokus markizy zvysit si sledovanost pretoze uz ani neviem kolky rocnik Lets dance toto je…stvrty?piaty?desiaty? kto by to pozeral!? ale objavi sa zmienka o homosexualnom pare a minimalne prvu cast sleduje omnoho viac ludi akoby bez nich sledovali…

  47. NA tvoj komentár len toľko:
    “Zhruba od 3. štvrtiny 19. storočia do 3. štvrtiny 20. storočia bola homosexualita uvádzaná v odborných monografiách a neskôr v systematických klasifikácií ako jedna z duševných porúch. Počnúc rokom 1973 však najvýznamnejšie americké a následne svetové, európske aj ázijské psychiatrické organizácie na základe zmeny spoločenskej situácie a vedeckých výskumov[1] od tohto konceptu postupne ustúpili.[2] Existuje dlhodobá zhoda behaviorálnych a sociálnych vied a profesií zaoberajúcich sa medicínou a duševným zdravím na tom, že homosexualita sama o sebe je normálny a priaznivý variant ľudskej sexuálnej orientácie.” (zdroj: wikipedia.org)

    Takže si najprv prosím ťa o tom niečo prečítaj, kým vypustíš takéto tvrdenie do éteru.

  48. Velkodušný pánboh zariadil, ze nastastie ti tancujuci homesexuali nie su cernosi ! to by snad na tom nasom zadubenom slovensku vypukli aj demonštrácie.

    Je naozaj neuveriteľné aké veci v roku 2011 musime riešiť. Však tá petícia je úplný návrat do doby temna. Hanbim sa.

  49. Pekne povedane.

    K otazkam z diskusie:

    ad. TV a “odpad”: Poculi ste uz take slovicko ze “peoplemeter” ? :)
    Takze ano – TV vysielaju prave ten “odpad”, ktory “masy” chcu pozerat a casto ho davaju do primetime. Ako “lud” nemame byt veru na co hrdi …

    ad. nevkus: Neviem ako ostatni, ale mne je viac zle pri pohlade na Banasovu a Rolincovu … :)

    ad. sloboda: Nepozeral som to … :) :) :)

  50. Na začiatok by som sa chcela poďakovať autorovi článku, pretože ma pobavil. Je to z dôvodu, že som si hneď predstavila tváre ľudí, čo sú zameraný proti homosexuálom. Ako sa pri článku rozčuľujú a červeňejú, poprípade rozhadzujú rukami a robia podobné gestá. Poznám totiž kopu takých ľudí a aj keď ich mám rada, v tomto smere ich pokladám za trochu menej ,,učených”. Je to hlavne preto, že vyhlasujú, že homosexualita je proti prírode. Alebo ešte viac ma vždy pobaví argument, že to je zase len niečo nové, bo ľudia už nevedia,čo by od radosti zo sebou robili. Je mi to ľúto, ale ak aj tento môj príspevok bude čítať osoba, ktorá tiež uznáva predošlé argumenty, tak ju sklamem. Pre príklad si stačí prečítať pár kníh venovaných starovekému Grécku. Všetci vieme o filozofoch a o základoch práva, ale o tom, že staroveký Gréci uznávali lásku medzi dvoma mužmi za čistejšiu, než lásku medzi mužom a ženou, to už vie málokto. Tak isto, stačí sa na chvíľu venovať rímskym cisárom a nájdete ľachko články o Gaiovi Júliovi Cézarovi alebo o Hadrianovi, ktorí mali tiež sklony k homosexualite a pozrite sa aký veľký panovníci z nich sú. Tak isto Eduard II. (anglický panovník) sa verejne hlásil k homosexualite. tento fakt si ľachk nájdete aj na Wiki… Takže neberte homosexualitu ako niečo nové, bo to nieje pravda… Ďalej ma prekvapil názor, ktorý sa objavil aj tu, že homosexualita vzniká počas tehotenstva tým, že sa nejakým neprimeraným spôsobom ,,pomiešajú hormóny”. V tomto musím tiež pár ľudí sklamať, bo ani jedna lekárska štúdia tento fakt nepotvrdila. A nakoniec ešte aj môj súkromný pohľad na vec. Poznám kopu ľudí, čo boli proti gejom alebo lezbičkám. Tiež mali ťažké keci o tom, aké je to nenormálne. Ale mám vo svojom okolí aj z hodou okolností jednu skvelú babu, ktorá sa od 15 rokov netají tým, že ju proste priťahujú ženy a títo odporcovia zrazu pri nej menia názor. Jednoducho sa s Vami normálne baví, s chalanmi ešte tipujú, že ktorá ženská je viac sexy a nikoho to neobťažuje. Tak sa prosím Vás skúste zamyslieť aj týmto smerom, alebo skúste niektorého z nich spoznať a dá Vám to veľa do života. PS. Poznám jej vzťahy a nemáme problém rozprávať sa o sexe a tak viem, že s partnerkami to nemajú zadelené, že jedna je ,,chlap” a jedna je ,,žena” … Existujú spolu normálne, ako dve ženské a verte tomu, že často by ste sa za nimi aj sami obzreli, že aký kus ;)

  51. Jasné, kto iný by spisoval petíciu, ako fandovia údajne monoteistickej stajne “otca syna a ducha”. Trochu tolerancie, bratia v kristu. ;) Plné huby morálky a pritom kde prekypuje homosexualita? V kňažských seminároch. Môžeme im to mať za zlé? Samozrejme, že nie. Ďalšia kapitola knihy “Ako náboženstvo všetko poškodzuje”. Problém ani tak nevidím v Markíze, veď stačí prepnúť program prípadne jednoducho vypnúť telku – jasné, že ide o sledovanosť. Ale “my” sa budeme pekne búriť a spisovať petície, lebo naše detičky potrebujeme uchrániť pred realitou sveta. Len pozor, aby sa potom tie detičky, keď vyrastú, vôbec dokázali prebudiť.

  52. vyborny clanok…chvilami sa mi zdalo ze to autor az prilis preziva, ale ..preco nie? je naozaj smutne ze v 21.storoci musia ludia obhajovat svoju sexualnu orientaciu, pripadne vierovyznanie..a na Slovensku o to viac. Bohuzial zmenit to bude dlhorocny a krvavy proces, pretoze s predsudkami sa tazko pracuje a bude sa musiet vymenit vela generacii a pretiect este ” vela krvi” kym sa to zmeni.Zacat by sme mali hned.Mam dve male deti, chlapcov, uz teraz starsi chape, ze ludia maju roznu farbu pleti a je to uplne normalne.Ma 3 roky a nerobi ziadne rozdiely medzi ludmi na zaklade ich farby pleti.Videl panacika v ikei a vie, ze je to afroamerican.Som rada ze to tak je, aj ked chapem, ze to nebude mat lahke…kedze v jeho okoli su bohuzial aj deti, ktorych rodicia povazuju ciernych za negrov, alebo opice….strasne.Dufam,ze ked trochu vyrastie, podari sa mi ( nam) mu vysvetlit, ze to strach, ostych a neznalost sposobuju odmietanie odlisnych veci, ako i sexualnej orientacie.a ze vobec nejde o to, ci tancuje muz s muzom, alebo zena s muzom.Viktora a jeho partnera som tancovat nevidela, z casovych dovodov, urcite si to pozriem ak budem mat cas, moznost.Drzim im palce rovnako ako inym parom, i ked mi je tato sutaz uplne ukradnuta.osobne si myslim ze nemoze byt horsia ako minuly rok, ked tancovala pani Mazikova a pani( slecna) Podzamska..lebo tomu ja vravim nevkus.Afekt, hlupost a neprimerane spravanie tychto dvoch zien ma naozaj dostali..a slubila som si ze nebudem tento styl sutazi pozerat.Ale, kazdy mame pravo na svoj nazor, nie? a tiez tomu tak nebolo vzdy. Tam sme sa uz tym vyvojom chvalabohu dostali, snad nam svitne na lepsie casy aj v inych temach.

  53. Nechápu proč se něco takového vůbec řeší. Ti kluci nemůžou za to, že mají jinou sexuální orientaci a rozhodně si nemyslím, že by tímto chtěli do světa vyhlásit “buďte všichni homosexuálové”. Myslela jsem si, že žijeme v době, kdy už tohle není nějaký handicap. Bohužel pro někoho asi je, tedy alespoň na Slovensku. Četla jsem dopis, který napsali slovenští křesťani. Protestují proti tomu, že v televizi ukazují homosexuální pár, který má údajně kazit mravnost mládeže nebo co. Drazí křesťané, to, že v televizi denně vysílají filmy, kde se běžně zabíjí lidi to vám nevadí??? To nekazí mravnost mládeže?? Pokud vám to vadí, tak se na to zkrátka nedívejte a nedovolte svým dětem, aby se na to dívali. Dle mého názoru je to normální věc. Lidi se s tím rodí, nevybírají si, jakou budou mít sexuální orientaci a vy je vlastně vybízíte k tomu, aby to skrývali před celým světem. Jste obyčejní sobci!

  54. Mozem sa priznat, ze pri citani clanku sa vo mne ozyvalo suhlasne ano. Tak isto sa priznam k tomu, ze sa mi nepacia okamzite reakcie ludi ak sa jedna o “osemetne” temy ako su nabozenstvo, homosexualita a nasledne diskusie co je spravne a co spravne nie je. Sermuje sa so slovami ako slusnost, zdravy rozum ci pravidla. Aby sme sa rozumeli, ja osobne nesuhlasim ani s tym ze vas spolocnost nuti priputavat sa v aute lebo je to pre vase bezpecie, ktore sa vlaste tym padom uz nestava vasim, ale verejnym bezpecim (VB) spolocnosti. Toto v principe plati pre kazdu “spolocensku normu” ktora nam tvori nas uzasny pravny system, kde vacsina (alebo tzv. odborna, kvalifikovana vacsina) vytvara pravidla pre vas (spolocensky prijatelny) zivot a sposoby existencie. Aby som sa ani ja ci vy nestratili v tomto elaborate filozofickeho zvastu. Zamyslite sa nad tym co je vam do toho ci niekde tancuje homosexualny par ked zatial mate slobodnu volbu si proste za ten televizor nesadnut ked tam su ? Co vam brani starat sa o seba a nesnazit sa presvedcit o svojej posvatnej pravde kazdeho o koho zakopnete a jeho pohlad na zivot sa vam nepozdava ? Viete mi niekto dat jednoduchu odpoved ? :)

    Dakujem

  55. Nechápu, jak může “normální” člověk vysputit něco takového z huby?! Styďte se dámo. Aby se vám jednou nestalo to, že vaše dítě bude jak říkáte nenormální. Odsoudíte ho za to? Zřeknete se ho kvůli tomu? Budete ho nutit do heterosexuálního vztahu? Na tohle si odpovězte a pokud jste odpověděla ano, měla byste se nad sebou hluboce zamyslet. Pokud nechcete, aby vaše děti věděli, že na světě existuje homosexualita, ať chcete nebo ne, prostě to tak je, tak byste jim měla zakázat televizi, internet, noviny a chodit do školy. Říkat o někom že není normální, protože se narodil jinak sexuálně orientovaný je UBOHÉ!

  56. Michal,
    obdivujem Váš príspevok. Pre všetky jeho atribúty. Moja úcta.

    Myslím, že takýto otvorený list a jemu podobné majú význam. Keby jeden…. Majú niekoľko významov v niekoľkých oblastiach.
    Vďaka takému listu si môžeme uvedomiť, v akom prostredí žijeme. Ako žijú ľudia okolo nás. Vo svete, ktorý dnes tvoríme, už zajtra budeme žiť. Zmysel myšlienky slobody človeka, spočívajúci v tom, že sloboda jednotlivca začína tam, kde končí sloboda iného, sa mení na slobodu predstavujúcu neobmedzenosť peňazí, majetku, kapitálu a hlúposti (ten kapitál tam vkladám nerád, lebo on sám za svoje zneužitie nemôže a jeho podstata ho nepredurčuje na zneužitie, ale …. žiaľ, je tam).
    Otvorený list ukázal svetu, že skupiny, ktorým sa nepáčia homosexuáli (a zjavne menšiny vôbec) už nepotrebujú veľké kauzy, silné príležitosti. Môžu si byť také isté dostatočnosťou obmedzenej základne, na ktorej piedestále chrlia útočné a nenávistné propagandistické listy, oznámenia a výzvy, že sa pokojne oprú o dvoch tancujúcich mužov, aby pošliapali všetku ľudskú dôstojnosť celej jednej skupiny ľudí.
    List riaditeľke Markízy ukazuje, že v tejto slobode nielenže možno o hlúposť oprieť svoju nenávisť, ale smelo sa nájde aj adresát na jej prijatie (neútočím tým na Markízu alebo jej riaditeľku – spracovanie informácií z listu a reakcia na nich bude ich výsledkom).
    V krátkom čase dospievam k otázke, čo príde po homosexualite? Áno, táto zaručuje večnú možnosť boja s nepriateľom, pretože aj tí, čo vojnu vymysleli, vedia, že protivník nezanikne (homosexualita vzniká pri vnútromaternicovom výine). Ale ak by náhodou nebolo homosexuálov, koho bude spoločnosť odpisovať, ničiť, preklínať?
    List ukazuje, že sami sebou menovaní odborníci na tanec, sexualitu, výchovu, pedagogiku a snáď aj všetky vedné disciplíny, nemajú súdnosť a už vôbec nie strach z toho, čo vytvoria a čo vytvára ich. Sú ako priečky na kolese vo vodnom mlyne. Chvíľu pod vodou, ale o to viac si vedia užiť chvíle hore (samozrejme bez toho, aby si uvedomili, že okrem tohto kolobehu nedávajú svojmu bytiu žiadny zmysel).

    Mám veľké obavy z budúcnosti… Dnes nemám ani 30, ale bol by som rád, keby oslavu mojej sedemdesiatky otvorili Horján a Vrána hoci aj jednopárovým kozáčkom.
    Aj keď to iste neobsiahne celú skupinu tvorcov otvoreného listu (a to už vôbec nepripisujem viere tvorbu až takej obmedzenosti), ale rád by som im odkázal, že sa spolieham na to, že to, v čo veria a z čoho vzišli, existuje a že sa im skutočne raz podarí dostaviť sa pred tú vyššiu spravodlivosť, ktorú tvoria a vymýšľajú, aby mali tú jedinečnú príležitosť a videli výsledky ich snaženia. (zámerne “to” nijako nenazývam, lebo “to” stvorili oni a “to” tvorí ich…).

    Moja mama vraví (a možno to má aj z nejakej slávnejšej hlavy), že každá revolúcia požerie svoje deti. Pevne verím, že sa to nedá aplikovať na evolúciu (aj keď čiastočne už teraz viem, že k tomu dospievame).

    Braňo

  57. Tak tak, televiziu nepozeram. Tu zvratenost si vsak neuvedomuju ludia, ktori su k TV priputani.. Odporucam ludom kupit si satelit a najst si stanicu s hodnotnymi filozofickymi, kulturnymi, nabozenskymi diskusiami a podobne.

  58. Patrím medzi tých, ktorí s účasťou tohto páru nesúhlasia. A aj keď to nie je cool názor, mám naň právo. Súhlasím však s tým, že jediné riešenie je súťaž ignorovať, čo aj robím.
    Martin

  59. Hvoreckého diela nemusím, rovnako ako ani Desmod, ale tento príspevok som prečítal bez najmenšieho otáľania. Je to skrátka taká dobrá pizza, príťažlivý názov, paradajkový náter, tenučká šunka, jemne pripečené okraje, veľa zeleniny a dostatok chili. Bude z neho dobrý bloger :)

  60. Ja som sa dostala. :) A sa mi páči. Tiež som chodila na tance, všetko je to pravda.

  61. nuz ked pojdeme na to takto zhurta tak v kazdom pripade su dusevne chori aj vsetci veriaci a to podstatne viac ako homosexuali, kedze tam ide o sexualnu orientaciu nie o nejake dusevne rozpolozenie..nuz ja ti neviem, si teraz teda aj za to aby sa zatvorili kostoly a vsetci veriaci nahnali do blazincov ?? ja za to nie som, tak isto ako mi neostava nic ine len si o cloveku ktory nevidi rozdiel v sexualnej orientacii a dusevnej chorobe pomysliet, ze bud trolluje alebo mu bohuzial nebolo nadelene tolko IQ aby dokazal situaciu v hlave spravne zanalyzovat…

  62. A rovnako tak plne súhlasím aj s príspevkom z 12:59 a do veľkej miery i s článkom pána Hvoreckého. Naozaj by sme sa mali ozývať častejšie, lebo zla sa deje mnoho. Je pravda, že sa dejú aj horšie veci, no na druhej strane to, že sme nezakročili proti veciam horším, nemôže znamenať, že odteraz už budeme akoby podľa zvykového práva vždy reagovať len na to, čo je horšie, ako zlo, proti ktorému sme niekedy v minulosti nezakročili. Tuším sa tomu hovorí niečo ako poučenie sa z vlastných chýb… Áno, plne súhlasím s tým, že sme sa mali ozývať, ale človek nie je neomylný a nikdy nemá presne vypočítané ani nevie, čo sa kedy stane. A nie vždy reaguje tak, ako by mal. Cirkev neobhajuje svojich členov, ale to, že jej členovia robia chyby, neznamená, že by sme mali zakopať pod čiernu zem zásady viery, ak sa tu už objavujú príspevky v tejto rovine. Preto si nemyslím, že by sme mali haniť dobrú snahu len pre to, že niekedy nedošlo k ešte lepšej alebo potrebnejšej snahe. Mohli by sme haniť, že k tejto snahe nedošlo, ale nie to, že k snahe na inom došlo. To by bolo niečo podobné ako hrešiť malú hŕstku študentov, čo na hodinu prišli, za primalú dochádzku. V každom prípade, Váš článok si cením, lebo ho beriem ako výzvu viac si všímať zlá, ktoré sa dejú, a reagovať na ne. Akonáhle sa objaví nejaká petícia proti tunelovaniu a ďalším zlám, s radosťou podpíšem, rovnako ako som podpísala i túto.

  63. Nijakú nenávisť ani naháňanie ,,čarodejníkov”, nieto ešte daných pánov, som v celej petícii nenašla. Jedine z niektorých komentárov nejako vyplýva, ba i vo všeobecnosti som si všimla, že je veľmi rozšírená mienka, že ,,v mene vyššieho dobra” niekto ,,nenávidí / odsudzuje / naháňa / ponižuje…” Homosexuálov ani nikoho iného nikto neodsudzuje, to je jedna z hlavných zásad kresťanstva (keď už sa diskusia často obracia týmto smerom, hoci si nemyslím, že ide len o vec kresťanstva, napokon, to, ako i viaceré iné náboženstvá, je do veľkej miery – ba dalo by sa azda povedať, že hlavne – zamerané na bežný život tu na zemi). Nikto si nemôže ctiť ,,vyššie dobro”, pokiaľ si nectí človeka. To kresťanstvo učí. (Naschvál nepíšem, že to všetci kresťania zachovávajú, ale chyba člena nie je dôvod na zavrhovanie celého spoločenstva či lepšie povedané – jeho zásad.) Nepleťme si pojmy: byť proti propagovaniu (napríklad) homosexuálnych praktík sa nerovná nenávidieť či odsudzovať (napríklad) homosexuálov.

  64. RE: Nether TN,
    dostala som sa až sem, Tvoj príspevok sa mi páči aj s ním v podstate súhlasím. Ja som videla ten tanec, nadšená som nebola, ale páčil sa mi. Skús si pohľadať z jojkárskej súťaže 3.9. t.r. tanec dvoch mužov, podľa mňa bol neporovnateľne lepší ako ten, o ktorom je článok.
    Dúfam, že radosť som Ti urobila :-)

  65. Nie som sice sutazny tanecnik, ale mari sa mi nieco take, ako ze sa tango na zaciatku (okrem v tom case vulgarneho hetero ponimania) tancovalo tak, ze ho tancovali dvaja muzi. Vami opisana predstava o tom, co ma tanec predstavovat, sa mi, prepacte mi za vyraz, zda dost obmedzena. Tanec moze byt napríklad aj suboj, vasen nemusi byt len v tom sexualnom ponimani (aj ked sa tak pravda tanec vacsinou berie). Nebudem sa venovat inym tancom, kde je tento prvok na prvy pohlad zrejmy (z tych “historickych” napr. step, riverdance) a pokusim sa zostat pri klasike. Viem si predstavit dvoch chlapov zatancovat tango tak, ze to bude plne emocii, naboja a dokonca to bude hetero. Keby sa k tomu pripadne pripojila este zena, o ktoru by pani (tancom) bojovali, dobry choreograf by z toho dokazal spravit trhak. Neocakavam vsak, ze sa nieco take stane v slovenskej TV a uz vobec nie na Markize.

  66. Veronika, neviem, ako si orientovaná. Ja som hetero a radšej si pozriem dvoch chlapov ako dve ženy. Všade dávajú len poloodhalené baby, teraz konečne pohľadní chlapi. :-)

  67. Ako môžete tvrdiť, že homosexualita je normálna vec. Až raz dospejeme do stavu, že homosexualita bude normálna vec – a k tomu spejeme – naša spoločnosť vyhynie. Nebude to prvykrát v dejinach. Už tu taky boli, čo vydávali zvrátenosť za normu

  68. abolutne nesuhlasim… tymto clankom si autor rozhodne neventiluje nic a uz vobec nie nenavist! clanok je plny nadhladu a pravdivej argumentacie… “propagovat homosexualne vztahy ako normu”? to nemyslite vazne! to naozaj dokaze jeden zabavny program? co keby tak vsetci homosexuali prestali robit umenie? vtlacaju tam predsa pecat svojho homo ja, nie? a co homo ucitelia? tak tych by sme nemali pustit k detom! viete co? sama som veriaca, moja rodina je veriaca, je mi znamy postoj cirkvi a aj riesenie, ktore v pripade homosexualnej preferencie cirkev nastoluje, no rovnako tenky lad je aj partnerske spoluzitie dvoch mladych ludi rozneho pohlavia, ich sexualne spoluzitie pred svadbou… je vsak skutocne zabavne sledovat, ako sa toto mlkvo toleruje a spolocnost to povazuje dokonca za prakticke – aspon mladi vedia do coho idu, ked si to skusia pred svadbou… pripadne – ved my na to papier nepotrebujeme a ine “mudra”… no pokial ide o homosexualitu, nemame zlutovanie – ved je to proti prirode, vsak? (hoci biologovia by nas s touto vetou pekne vysmiali)

  69. Vopred sa ospravedlňujem za moju reakciu, ak sa niekoho dotkne.

    V prvom rade by som chcel povedať, že som dieťa, ktoré vyrastalo na televízií, a mám pocit, že mi to nijak neublížilo. Nenadávam, nepijem, nedroguje, nie som násilný, napriek tomu ma tento článok škatuľkuje na nejakého skrachovanca, ktorý trávi celý svoj život za televíziou a premrhá celý svoj život. Osobne som závislý na filmoch a majú pre mňa väčší význam ako knihy, pretože dokážu ukázať a zhmotniť predstavy režiséra, príbeh nejakého scenáristu, detaily vytvorené človekom za kamerou, atď. Pri knihách je to iba scenár človeka a moja fantázia, ktorá môže byť tak skreslená, že až…

    Neobhajujem televízie, ale to, že autora naráža na fakt, že v televízii nie je nič pre neho zaujímavé, je skôr dôsledok toho, že si nedokáže dôkladne pozrieť TV program a vybrať, resp. roztriediť čo je zaujímavé a čo nie.

    O homosexualite sa ani nevyjadrujem, podľa hovorkyne vlády, pani Radičovej, je väčšina Slovákov kresťanského vierovyznania, preto nerozumiem ako môže byť legálny dúhový pride a pán Horian v spomínanej TV show. (nepovedal som, že sa stotožňujem s týmto jej názorom, len proste nerozumiem, že v tejto spoločnosti neupaľujeme homosexuálov)(o slobode prejavu na mňa nechoďte, to v tejto krajine neexistuje)

  70. Ďakujem za tento excelentný príspevok a komentár.
    Rovnako aj Michalovi Hvoreckému, skutočne si užívam jeho zamyslenia….sa….
    Braňo

  71. Skutočne veríš tomuto bludu, ktorý si tu napísal, takto verejne?
    Neviem čo je horšie, bludy ako tento, ktorý nemá ani logiku a zmysel, ktorý sa prezentuje ako niečo relevantné a faktické alebo ľudia, ktorí podľahnú týmto bludom, uveria im, a vsugerujú si túto myšlienku, ktorú potom sami pre seba vykladajú ako obhajobu svojej pravdy…

    Prinajmenšom, odporúčam aspoň prelistovať u nás dostupnú knihu – DEJINY HOMOSEXUALITY, Colin Spencer.

  72. prečo 4 percentá majú potrebu obnažovať svoju sexualitu,prečo 96 percent ľudí nedáva najavo, že sú heterosexuáli, to je normálne, nepredvádzať sa so svojou orientáciou.Tú si žite,ako viete, a nepredvádzajte sa ako pride..nech je každý,čo chce,ale prečo s tým exhibovať na verejnosti!

  73. Samozvaná normálna osoba, ktorá seba povýšila nad ostatných, menej cenných…

    To sme tu už mali a stále máme, a vždy sa to končí násilím a krvyprelievaním, dokonca genocídou.

    Ste dokonalý prototyp vraždiacich monštier, ktoré ak by žili možno ešte o 100 rokov skôr, boli by ste schopná ľudí vraždiť, upaľovať, ukrižovať na hraniciach, a to vypovedá aj o vašom vnútornom rozpoložení, (ktoré je skryté vo vás, spiace a čakajúce na príležitosť) mentálnej, a intelektuálnej deformácii.

    Spôsob písania a reakcie hovorí za vás.

  74. ANONYM – zvrátenosť, či skôr absurdita tvojho videnia vecí, že homosexualita je niečo “módne”, čo niekto chce, pretože to niekde vidí…., je zbraňou proti tebe – touto logikou sa môžeš stať homosexuálom aj ty, … ak budeš chcieť, alebo sa necháš presvedčiť…, že je to IN…, alebo nie?

    Samozvaní odborníci…, to je diagnóza sama o sebe.

  75. Vieš prosím popísať, ako sa prejavuje takáto psychický choroba, ak je niekto takto duševne chorý, ako postihuje jednotlivca? Aké sú jej prejavy, následok, alebo dôsledok, aké spôsoby liečenia, prípadne čo by si ty, ako “psychiater” odporúčal?

  76. je jednoduchy navod na to, ako zistit, ci je homosexualita “normalna” alebo “nenormalna”. Ja tvrdim, ze je normalna. Ak by nebola, bolo by mozne laboratorne / klinicky skonvertovat homosexuala na heterosexuala. Lenze, narazame na problem: Ziadny homosexual (podla vseobece ustaleneho nazoru) sa nebude chciet dat prerobit na heterosexuala. Pochopitelne. Je asi “nenormalny” a preco by sa chcel vratit. Ale, kedze dokazujeme vedecky, vezmeme si heterosexuala. Dohodneme sa s nim. On je “normalny” a mal by vediet, ze ked z neho urobime homosexuala, budeme ho vediet aj vratit “naspat”. Vysledok (nikdy som to neskusal, ale myslim si, ze by to tak bolo s 99% istotou): Z heterosexuala homosexuala nevyfabrikujeme, pretoze je to nemozne. Aj ked mu budeme vstepovat do hlavy, ze homosexualita je predsa len normalna (co je aj pravdou, ktorej on ale neuveri nikdy). Zaver: Klinicky sme preukazali, ze homosexualita je normalna, lebo je zjavne tak vrodena ako heterosexualita. Nase tvrdenie podporuje aj to, ze od sexualnych deviacii, akymi su zoofilia, pedofilia a pod. sa homosexualita lisi predovsetkym tym, ze objekty, ktore spolu sulozia su rovnocenne a vedia rovnako prejavit svoju volu. Ide teda o suloz s objektom na to sposobilym (predovsetkym volou).

    Lepsi dokaz nepoznam! Teraz daj nieco k nenormalnosti ty. Ale realny argument, nie to, co pan farar hovoril, alebo Iniciativa za heterosexualne Slovensko vyhlasila. Prosto nieco, co ma hlavu a patu a po piatich otazkach neskonci na slovach “no lebo je to tak…”.

    Toto nie je pre vsetkych heterosexualov. Len pre tych, co maju obavy z vyhynutia.

    Jano, proste z teba nebude gay nikdy. Neboj sa. Neprerobime ani nikoho z tovjej rodiny. My si proste objekty vyberame z takych chudakov, co ich vieme presvedcit o tom, ze s nami maju sulozit. A nas na to tiez len nahovorili. V skutocnosti sme silni heterosexuali, ale na zakladke sme sa za cukriky dali na toto…..

    Az by som nakonci napisal, ze “S uctou”. ale nenapisem.

  77. Dosť pochybujem, že išlo v Turingovom prípade o samovraždu vo väzení. V minulosti bolo možné čítať skôr špekulácie o tom, či išlo o samovraždu v domácnosti alebo či mohlo ísť o vraždu (nezanechal údajne odkaz a teda malo ísť o samovraždu maskovanú ako náhoda).

  78. Jano,
    v princípe súhlasím.

    Myslím si však, že naozaj existujú ľudia, ktorí za to, že ich priťahuje opačné pohlavie nemôžu. Akákoľvek perzekúcia týchto ľudí je neprijateľná. Je to vec, ktorá by mala byť tolerovaná, a to Slovensku ešte chýba.

    Vydávať daný model správania za normálny je však proti všetkej logike.
    Nehovorím tu teraz o tolerancii. Tolerovať rozdieľnosť a vydávať danú vec za “prirodzenú” (výhýbam sa teraz slovu normálnu, pretože je to vec chápaná veľmi relatívne) sú dve rozličné veci.

    Možno Vás, milí čitatelia, rozčúli zase spomenutie prírodzenosti. Keď však orgán alebo vec nefunguje tak aký je jej účel, niečo nie je v poriadku.
    Pokiaľ sa narodím s defektom na srdci, a moje srdce trpí arytmiami, nebudem to vydávať za normálnu vec.
    Na druhú stranu je však pravda, že chorý zo srdcom netrpí odsudzovanim spoločnostou ako jej homosexuáli v dnešnej dobe skutočne čelia.

    Sexualita nie je tak jednoduchá ako model srdca – nie je možné (pokiaľ mi je známe) určiť jej jasnú príčinu. Avšak výsledkom je, že si daná osoba nespĺňa svoju funkciu (v tomto smere rozmnožovacom) tak ako má. Skutočne verím tomu, že niektorí muži/ženy sa s touto vadou (lebo to je vada, aj keď sa s ňou dá žiť). A je smutné že spoločnosť ich netoleruje.

    Pokiaľ by mal daný tanečný pár skutočne za cieľ iba propagovať toleranciu medzi ľudmi, v motivácii až taký závažný problém nevidím.
    V dôsledku to však bude mať efekt – pretože , či chceme, či nechceme, role-modely ovplivňujú psychiku ľudí. Rovnako začali slečny nosiť nohavice v štýle Coco chanel, modely na nás podvedome vplývajú. Vplývajú na Vás, na mňa a na nejaké decká s emo účesom duplom.

    Áno! Ale sexualita predsa nie je ovplivnitelná tým, čo človek vidí. Ćlovek sa ako homosexuál narodí (počujem Vás kričať), a preto na to TV nemá vplyv!

    Tu odpoviem iba toľko, že sa zamyslite nad tým, ako je vnímanie vašej reality ovplivnené už len vašou skúsenosťou. Tiež ste zbierali pokémonov? A ako môžem prirovnávať komplexnú vec ako je sexualita k niečomu takému? Podvedomie funguje. Experiment nezrelej osobnosti ju môže ovplivniť na celý život.
    A je otázne, či je naozaj dobré smerovať spoločnosť týmto smerom.

    To, že Gréci považovali homosexuálne vzťahy za prijateľné je ok. Ale na druhú stranu robili tiež ľudské obete (tým chce básnik povedať že to, že fakt, že boli vzdelaní v niektorých oblastiach im automaticky nedáva patent na rozum vo všetkých – a apropos spomínajúc veľkých mysliteľov (a nikoliv vládcov, ktorý možno ovplývali vlastnosťami aj dnešných politikov) nikdy som nepočula o tom, že by bol zástancom homosexuality Sokrates alebo Aristoteles podporovali homosexualitu).

    Rímska ríša upadla po tom, čo upadla morálne. Z jednej strany na nás tlačí čína, ekonomika nám upadá, ešteže máme turecko, v ktorom sa ako-tak rodí nejaká pracovná sila.

    Medzi homosexuálmi bolo veľa inteligentných mužov (a žien), ale nezabúdajte aj na druhú stranu mince- štatisticky je medzi nimi taktiež väčšie percento pedofilov, o chorobe HIV nehovoriac. Promiskuita je medzi nimi určite vyššia (samozrejme, všade existujú výnimky, hovorím všeobecne). To sú fakty.

    S toleranciou súhlasím. Ale nie s propagáciou tolerancie takto. Vysiela to totiž zlý signál.

  79. Pekne napisane. Detsky mozog je ako nepopisana kniha a ked do nej zapisete ze homo je “normalne” a v podstate este aj “prirodzene” tak to pojde naozaj zo spolocnostou dole vodou. Tolerovat to je nieco ine ak sa raz niekto tak narodil tak prosim je to jeho vec. Ale televizia by mala mat aspon aj vychovny charakter ked jej uz mame plne zivoty. Vratim sa k dietatu este raz a k vychove. Je realita, ze ked velmi male dieta zatvorite do tmavej miestnosti na 5 rokov a nedovolite svetlu pristup k nemu oslepne a na cely zivot ho to poznaci pretoze sa nepodnecoval mozog a videnie. (Toto bolo overene empiricky v amerike ak by chcel niekto namietat) Podobne ked malemu dietatu do hlavy natlacite bludy tak ho to ovplyvni na cely zivot. V televizii na sk vidite zo 80% len brak (slovenskej televizii platime k.p. za to aby nerobila brak a vidite ako to dopada), este ze su tu kanaly ako discovery alebo nat. geo. a podobne. Ak by chcel niekto namietat voci “odbornym” argumentom nech zajde za odbornikom lekarom (“nech sa da preliecit”), a aby mu vysvetlil co je krehky detsky mozog. Poznamka k tomu ze televizie vysielaju co chcu ludia, z tohoto sa preberte a rychlo. Hadam si nemyslite, ze televizia robi prieskumy toho co chcu ludia pozerat (ze people-metre predstavuju nejaku rozumnu vzorku). Televizia skusa co ludia znesu a oblbnuty ludia su to co televizia potrebuje aby sa mohla natlacit do hlav reklama. A ta z televizie funguje zazracne nemyslite si, ze nie na vas.
    O tomto by sa dalo polemizovat dlho lebo tato tema sa tyka nie len homosexuality ale aj inych veci. V televizii je sexu ako maku v makovici (je ho plna) pretoze (flasikovi) podobny zistili ze, sex predava. Zle je ze nasa RTV ako by spala neviem na co ich platime.
    Suhlasim a tolerovat takychto ludi je potrebne to ale neznamena, ze to budeme propagovat ako normalny zivotny styl. Pretoze to naozaj je proti prirode (biolog/genetik/ by vam vysvetlil ze za normalnych okolnosti poskodene geny v prirode zaniknu pretoze ich nositel to neprezije a tak nezrodi potomstvo). A pri tom percente populacie oficialne sa hlasiacej k homosexualite sa im dostava neprimerane vela pozornosti a “idiotske” programy v tv tomu prispievaju aby mali sledovanost tak ako napr. Markiza. Ich zaujima sledovanost a to je zial bohu zvacsa bulvar.

    Prajem pekny, tolerantny a mierovy den.

  80. Brano, Netvrdil by som ze sa to neda ani lietat sa niekedy nedalo a uz sada tak pozor na taketo reci. Genetika je krasna vec a toto je len vec chemie mozgu, by si neveril ake veci na svete uz existuju a dokazu pekne cloveku zamotat hlavu. Takze ta konverzia ze sa neda teraz lebo sme vo vede este nepostupili dost daleko, tak v tomto smere by som spomalil vyhlasenia. To len k tomu uvodu ze nieco nie je mozne. Nemozne nie je nic, nemozne si to robime sami nasou hlupostou. Jano ma pravdu “normalne” to nie je, je to deviácia (odchylka od povodneho smeru) aby si to niekto nevylozil inak.

  81. Osobne si myslím, že taký pár tam nemá čo hľadať…to, že ešte neodsudzujeme a príjmame homosexuálov v spoločnosti, neznamená, že takéto spolužitie je správne…aj na tomto príklade je vidieť aká je naša spoločnosť laxná ….základ pre rodinu je heterosexualita..takýto vzťah je otvorený a vzniká z neho ďalší život…a to je akceptovateľný vzťah pre spoločnosť…pri homosexuálnych ľuďoch ide o zatvorený vzťah…neznamená to, že také vzťahy odsudzujem, alebo netolerujem…ale nemali by sme ich povyšovať na úroveň heterosexuálneho vzťahu, ktorý je základom spoločnosti…tolerancia je základ, ale určime si morálne hranice a nevykladajme si niečo, čo nie je úplne normálne za akceptovateľnú normu….

  82. :) … trosku divne vedecke konstatovanie o vzbureni hormonov veducom do odlisnosti psychickeho a fyzickeho pohlavia :) :) :) … usmevne a opat zle vysvetlenie, ktore vedie ku vsetkej tej xenofobii naroda vplyvom minimalnej znalostio veci. Pouzivanie velkych slov v divnej spojitosti je vzdy zabavne.

    … ked uz som zacala, tak skusim pokracovat :)

    Media podsuvaju informacie o vrahoch, sebevrahoch, uchylnuch ludoch, zlodejoch a pseudocelebritach. Ked sa mi parkrat omylom podari precitat si clanky na webe, je neskutocne, kolko amaterizmu je v clankoch “profesionalnych redaktorov”. A naopak show typu Lets dance mi pripada vo vsetkych smeroch velmi profesionalna (postoj k nej je vecou kazdeho podla vkusu)

    Doma telku nemame, ale obcas si na odporucanie pozriem veci z archivu a musim priznat, ze napriek svojej heterosexualite fandim Viktorovi Horjanovi. Nie preto, ze je homosexual, to je taky rozdiel, ako ze ja som blond a moja suseda je rysava, teda aspon z pohladu prinosu pre nasu spolocnost ako taku (nie je vrah ani zlodej, do statneho rozpoctu odvadza nemale prostriedky ) A naviac velke plus … propagator velmi dobrej veci. Fandim mu hlavne preto, ze je to z jeho strany velka skuska. Je to velky profesional a drzim mu palce. V zivote prekonal nemale skusky ohnom, takze ucast v tejto sutazi v takejto zostave by si mal uzit a nie sa zamyslat nad peticiou xenofobnych ludi, ktori potrebuju na seba uputat.

  83. Mila jaja, ako mozes napisat, ze 96 percent ludi nedava najavo, ze su heterosexuali? kde zijes, v klastore? Tato spolocnost je plna SEXU!!! Reklamy, Filmy, Relacie, Porna, Moda, Hudba, Casopisy…..atd….

    Ako si len na to prisla???

  84. No pekne. Myslim ze tie hodnoty tejto spolocnosti pekne precenujes a zabudas prilis vela veci. Myslim ze je na case aby sa spolocnost dalej rozvyjala a konecne otvorila mysel a myslienky…..pretoze tieto normy a rozclenovanie a povysovanie sa je jednoducho pomaly nudne.

  85. možno preto, že som ešte nepočul, aby niekoho zmlatili za to, že vyzera ako heterosexual…..

  86. považujem za dôležité spýtať sa prispievateľov: “Ak je niekto z heterosexuálov sterilný (neplodný), je to tiež dôvod k tomu, aby ho spoločnosť len trpela? Teda ľuďom, ktorí nesplodia potomkov je treba odobrať občiasnke práva? Načo má voliť človek, ktorý nevychová potomstvo? Veď on predsa nemusí zabezpečovať budúcnosť.”
    Názory mnohých vyššie prispievajúcich sa náramne podobajú na takú miernu nacistickú propagandu. Alebo ešte lepšie (pretože je to v jemnejšej forme) na taký stav spoločnosti u nás v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Cirkev bola odpálená, veriaci sa sobášili po nociach v kostoloch, deti sa krstili v iných okresoch. Úplne v pohode po tom, čo si týmto veľa ľudí prešlo, dnes smelo odpíše skupinu homosexuálne orientovaných v presvedčení, že keď ich budeme akceptovať (ale nedovoľujme im prezentovať sa), bude dobre. Nebude, vážení. Homosexuáli sú normálni ľudia. Bez vady, bez chyby. Odlišnosť vo vývine hypotalamu nie je vadou a nespôsobuje zvrátenie všetkých hodnôt spoločnosti. Homosexuáli “vytŕčajú rožky” lebo si hľadajú miesto na slnku. Nie všetci sú ružoví a nie všetci afektovaní. Ale sú medzi nimi aj takí. Čo je na tom zle? Že sa to nepáči Vám? Mne sa nepáči, že žijem v republike, kde sa propaguje katolícka cirkev ako jediná predstaviteľka kresťanstva, kde v nedeľu vysielajú štátne televízie omše, kde fašistické hnutie môže pokojne organizovať pochody, stretnutia a pomaly už aj útoky, kde značná časť populácie využíva farbu svojej pokožky na to, aby sa priživila na pracujúcej, farebne odlišnej “kaste”. Ale moja (podotýkam slušná, morálna, silná a dobrá) výchova mi vštiepila (a to ešte v čase, keď tí, čo ma vychovávali nemohli ani len tušiť o tom, či zo mňa bude statný chlap alebo homosexuál), že rešpektovať a prejaviť sa, musí mať príležitosť každý. Že múdri musia pochopiť hlúpych, silní nesmú ublížiť slabším, zdraví sa nesmú vysmievať chorým,…. Znie to rozprávkovo. Nie je to vždy tak. Ale, ak sa mi nepáči bigotnosť niektorých veriacich, ńeznamená to, že budem bojovať za zákaz cirkvi. Oni to tak majú v hlave (aj homosexuáli majú tu sexualitu presne v tej istej časti tela).
    Ochrnutie dolných končatín nie je nákazlivé. Ani homosexualita. Zakázali by ste televízny prenos basketbalového zápasu telesne postihnutých (nedajbože, že by niektorí ešte boli neplodní)? Ja niekedy áno, lebo vidím, ako sa niektorí ľudia slabšieho citu smutne na taký zápas pozerajú. To im dovolíme prežiť tú traumu? Lenže, prečo sa tí ľudia na tých vozíčkoch narodili? Keď nechodia, sú niečo menej? Nie, vážení, nie sú. Sú v mnohom lepší ako my.
    Teda, sľúbil som si, že už veľa písať nebudem, lebo Hvoreckého článok nebol o homosexualite, to len naše príspevky sú. Ale chcel by som nechať odkaz:
    Každý sme niečim odlišný a každého odlišnosť je to, čo ho vyčleňuje. Tým, že si nájdete ľudí s odlišnosťou podobnou tej Vašej Vás zaradí do skupiny. Vždy sa v tej skupine snažte o to, aby ste neodpísali inú skupinu, lebo vždy sa nájde skupina, ktorá odpíše Vás. Svet je totiž tak zariadený: New York je od Bratislavy na západ, ale presne tak isto je aj na východ (len trošku ďalej…..).

  87. “Rozvodosť je na historickom maxime a ďalej stúpa a to ani nemáme registrované partnerstvá, ktoré vraj mali rozvrátiť tradičnú a šťastnú slovenskú rodinu.”

    ale mame feministky! a mimovladky! a liberalov! a komunistov! a leninovych bratrancov! a relativistov (tam sa obhajovanie/zakryvanie pedofilie nerata)! a madarov! a 4 moslimov! a mali sme dve vlady, v kt. neboli krestanske strany! a mame interupcie! a skoro aj jogu na skolach!

  88. riesite tu normy,ze homosexuali su svojim sposobom chori a pod…mne sa clanok vobec nepaci,homosexualita je vsade v tv,napr v serialoch,filmoch,sitkomoch,relaciach tak preco reagujete az na lets dance??pokial to neovplivnilo zdravy vivin a usudok do teraz tak nechapem preco to jednotlivci tak strasne odsudzuju.je vela tancov co uz v davnej minulosti tancovali pary napr dvaja muzi a dve zeny, tak nechapem preco by to nemohlo byt aj teraz.

  89. pravdu máš,

    už sa teším na búranie ďaľších tabu v Markíze
    hlavne keď bude tancovať nejaký zoofil s ovcou, nekrofil s mŕtvolou, či pedofil s trojročným dieťaťom a budú sa tak fajn eroticky obtierať

  90. Myslím, že napr. Michalovi Dočolomanskému /keby bol ešte medzi nami/ by sa to vystúpenie celkom páčilo ;)
    Ľudia povzneste sa, je to len TV zábava.

    Veľká väčšina umelcov rôzneho druhu patrí medzi “géčka” . Čo by si šoubiznis počal bez ich tvorivosti a invencie?

  91. NIČ proti gayom,

    ale prajem všetkým tým, ktorí to považujú za normálne, a súhlasia s propagáciou dúhového hnutia aby ich deti boli homosexuáli – ale nie od narodenia, ale aby tento vzťah získali až na základe “dobrých” príkladov zo života.

  92. Miso, zasa riesit telku. Mal by si ju menej pozerat, lebo tvoje posty zacnu byt len vylevy o tom, co ktora telka dava a jak je to nahovno. Ved si spisovatel a nije televizny kritik, pana jana..

  93. Vysvetlíš mi ako ako môže byť niekto gay ak nie je gayom od narodenia. Bol by som rád, keby si sa oprel aj o nejakú lekársku štúdiu… Byť gayom na základe príkladov zo života (ako uvádzaš) je tak pomýlený názor, že sa až čudujem, že ti na psychiatrii povolili prístup na internet…

  94. A ty si kto prosím ťa, že si to takto rozhodol??? Ja mám teraz žiť kvôli takým dogmatickým obmedzencom akým si aj ty niekde v úzadí, tak to ani náhodou kamarát. Žijem si tak ako si žiť chcem a neustále budem dávať homosexualitu najavo, pretože sa nemienim schovávať. Mám právo na slušný vzťah, mám právo milovať a to mi nikto nemôže zakázať. A znova zdôrazňujem, že nemienim chodiť s človekom ktorého milujem po kanáloch, nemienim ísť vedľa neho, keď ho chcem chytiť za ruku, len preto že spoločnosť mi toleruje len niečo… Mňa spoločnosť už dávno nezaujíma, kvôli jej zvrátením hodnotám… Sorry, ale privileguješ si práva ktoré ti ani v najmenšom neprislúchajú a to robí vlastne celá spoločnosť… Vy nám nebudete niečo určovať, čo si chceme určiť si určíme sami, bez nejakej vašej tolerancie…

  95. Lets dance som nevidela, lebo sme zrusili telku kvoli tomu, ze sme v nej nemali co pozerat a ze je v nej viac reklam ako ineho obsahu. Ale zaraza ma reakcia na ten tanecny par. Myslim, ze danemu programu nemoze nik urobit vecsiu reklamu ako tito krestanski fanatici- sledovanost bude vysoka, lebo vela z nich to bude sledovat, aby sa mohli potom pohorsovat. Myslite si, ze preco markiza zaradila tento par do lets dance?
    Ked vas to tak pohorsuje, tak to nepozerajte! Nik vas to nenuti sledovat! V telke su cely den ovela horsie veci, vrazdy a nasilie a to nikomu nevadi. Asi tito ludia nemaju vecsie problemy, len riesit taketo hluposti. Ja osobne sa nebojim o dusevne zdravie ani moralku mojich deti, keby videli tancovat dvoch chlapov alebo dve zeny. Ovela viac ma trapilo, aby z nich nevyrastli pasivni nekriticki konzumenti jednoduchych americkych filmov hojne prerusovanych masivnou reklamou, ktora im povie, co by mali chciet a mat.

  96. Vrátim sa k jednej veci a tou je “normálnosť” homosexuality v starom Grécku a Ríme. Tvrdenie, že z heterosexuála sa nemôže stať homosexuál je pravdivé. Problém ale je, že uznanie homosexuálneho správania ako normy vedie práve k tomu, že aj heterosexuál dokáže mať homosexuálne vzťahy len z dôvodu, že je to moderné. Najmä u mládeže, ktorá rada experimentuje je toto riziko vysoké. Tí Gréci či Rimania totiž neboli ozajstnými homosexuálmi a napriek tomu to robili. A najmä na úpadok prirodzenej morálky potom aj tieto kultúry zanikli. Že markíza do tejto show zaradila homopár bola čistá komerčná kalkulácia. Osobne súťaž nepozerám a je mi jedno aké šaty mala na sebe Horjánová.

  97. To Anonym:
    Problém je, že napriek tomu, že gayom sa nestaneš, za istých podmienok pristupuje aj heterosexuál k homosexuálnym praktikám. Tie podmienky môžu byť rôzne. Napríklad väzenie, mužská prostitúcia, ale aj prípad starého Grécka či Ríma, keď to jednoducho bolo moderné – dokonca vyzdvihované nad prirodzené sexuálne vzťahy. To množsvo ľudí predsa neboli homosexuáli. Podobá vec sa deje i dnes a aj homopár v tejto tanečnej show k vytváraniu tohto prostredia výrazne prispieva.

  98. Pre Anonyma a Jozefa – zvrátenosť logiky tvrdenia, že homosexualita sa dá získať, teda spájanie homosexuálnej skúsenosti so samotnou homosexualitou, je v tom, že podľa tejto vašej logiky, by ste sa mohli, a evidentne by ste sa aj stali aj vy homosexuálmi…

    Až na to, že akosi zabúdate permanentne rozlišovať základné princípy sexuality – zážitok, skúsenosť a identita.

    Homosexuálom sa nikto nestane len preto, že má homosexuálnu skúsenosť, za to homosexualita ako taká nemôže, a v konečnom dôsledku, ani homosexuáli, ktorí prijali túto identitu ako ich sexualitu.
    Teda viniť celú skupinu ako zodpovedných za to, že niekto nemá vyhranené sexuálne preferencie, je absurdné.
    Je to hľadanie vinníka za každú cenu, a zároveň argument prečo bojovať proti homosexualite, ale snáď, keď už, sa pre skúsenosť s rovnakým pohlavím rozhodne heterosexuál, je to len a jedine jeho rozhodnutie.
    Argumentovať ako faktom to, že rímska alebo grécka spoločnosť zanikla pre homosexualitu, je na jednej strane neodborné, laické, smiešne a nezmyselné, a na druhej, pri takejto logike chápania, je to “dôkaz” prítomnosti homosexuality oveľa skôr, ako kresťanská mytológia o božom synovi… a dogmatické chápanie sveta podľa kresťanskej ideológie…
    Selektovať a vyberať si len určité časti tejto ideológie ako argument proti homosexualite, dokazuje naivitu prispievateľov.

  99. Pripájam sa k diskusii tiež ako takmer profesionálna tanečnica aj keď nie priamo z oboru spoločenský tanec. Pohyb a tanec je vlastný každej ľudskej bytosti. Všetci máme a priori tanec v sebe. Tancujme žena s mužom, žena so ženou, muž s mužom! Ale keď už raz nejaký tanec zadefinujeme a určíme mu pravidlá nenechajme aby sa narušila jeho podstata, na ktorej stojí a ktorá sa rokmi osvedčila!
    Venovala som sa 11 rokov modernej gymnastike a neskôr som okúsila súčasný tanec či argentínske tango. V oboch posledne spomenutých prípadoch nie je tanec dvoch mužov ničím cudzím. Kontaktná improvizácia funguje tak isto dobre medzi dvoma mužmi, či medzi dvoma ženami. Taktiež v začiatkoch argentínskeho tanga často tancovali muži spolu – tango vznikalo v Buenos Aires medzi prisťahovalcami, z ktorých bolo 70% mužov.. a tým ostávalo buď tancovať spolu navzájom alebo zájsť si zatancovať v doslovnom slova zmysle do bordelu – praktizovali oboje. Horšie to už je s mužskou modernou gymnastikou. Ťažko povedať či som prežívala skôr odpor či záchvaty smiechu keď som na youtube našla mužské súťaže v modernej gymnastike. Myslím, že spoločenský tanec by som zaradila do podobnej kategórie. Muž a žena má v spoločenskom tanci presne určené charaktery – muž vedie a žena sa nechá viesť. Muž je opora, alebo ako povedal v diskusii Nether TN – „rám“ a žena je tá maľba – to pekné na čo sa aj väčšinou zameria ľudské oko, či už mužské alebo ženské. Spolu sú jedno. Dvaja viesť jednoducho nemôžu. Napriek tomu, že sa žena nechá viesť, nie je, aspoň v prípade argentínskeho tanga, vôbec obmedzená, naopak muž ju vovádza do situácií – do figúr, kde má priestor na improvizáciu, na precítenie hudby. Tieto dva elementy – muž a žena spolu vytvoria niečo pekné a krásne čo by sme mohli nazvať umením. Žiaľ po zhliadnutí Let´s Dance som tento pocit krásna nemala. Celková úroveň humoru sa mi zdala o 80% horšia ako pred dvoma rokmi a Horján a Vrána moju dušu taktiež nepovzniesli. Ich rumba sa mi nepáčila. Bol to ich prvý tanec a viem si reálne predstaviť, že ďalšie tance im vyjdú lepšie, napriek tomu nesúhlasím s ich účasťou v tomto type súťaže. Nie preto že sú to homosexuáli, ale preto, že sú to dvaja muži. (Verím však, že keby duet tvorili dvaja heterosexuáli bolo by to mužnejšie, krajšie a najmä kus vtipnejšie). Pravdupovediac sa čudujem, že sa to porotcom páčilo a ich hodnotenia boli kladné. Myslím, že ich cieľom bolo skôr potlačiť akékoľvek pochybnosti o legitimite účasti tohto páru v súťaži ako objektívne zhodnotiť ich výkon. Keď tancujú súčasný tanec (contemporary dance) alebo argentínske tango dvaja muži ostávajú mužmi, ale pri rumbe Horján + Vrána som ten pocit nemala. S ich účasťou nesúhlasím ani nie z morálneho hľadiska, pretože si myslím, že sú tu okatejšie morálne prešľapy, ktoré treba kritizovať, ale skôr z hľadiska estetického. Isté zásady a tradície jednoducho rešpektovať treba. Ako dodatok ku všetkému, čo som napísala predsa dodám ešte to, že vnímam tanec medzi mužom a ženou aj prenesene – ako jediný možný „model“ ako žiť vo dvojici, za predpokladu maximálnej odovzdanosti a sebadarovania. Len z ich spojenia vzniká niečo nové, originálne, živé a krásne… a tým, že v tanci čisto mužsko-ženskom zrazu tancujú dvaja muži a ešte homosexuáli má predsa v sebe aj iný odkaz ako len „let´s dance“ – zatancujme si…

  100. ľudkovia moji. nechápem na čo sa tu hádate. ja to vidím tak ,že sú ľudia dobrí a ľudia zlí a inak ich ani netreba rozlišovať. je mi jedno či je buk,cigoš alebo azijat. hotovo

  101. k tomu Flašíkovi, tu fakt platí na 100 %, že zlodej okrádal zlodeja, peniaze, ktoré posielali dobrí podnikateľia mečiarovci-privatizéri-zlodeji ako vďaku za to, že im Mečiar dovolil ukradnúť náš spoločný majetok išli v obrovskych čiastkach cez flašíkovsko-mágovskú agentúru Donar… a tu prichádza jeho čas, keď preposlal Mečiarovi a jeho hnutiu možno každú druhú,tretiu,…. korunu, zvyšok boli transakčné náklady hahaha… najväčieho porevolučného zlodeja Mečiara okradol ešte šikovnejší zlodej, a teraz sa ide pretŕčať do telky bez hanby …. grc….. ale nakoniec aj sa mi to trochu páčilo, že o.ebal toho drbnutého psychopata Mečiara…

  102. Nejde tu o propagáciu? Jedna z prvých vecí, ktoré pri predstavovaní Horjána povedali, že sa otvorene priznáva k svojej homosexuálnej orientácií (ak nešlo o propagáciu, tak načo?) a jeho účasť v mužskom páre teda asi náhoda nebude. Akokoľvek sa bude Markíza alebo ktokoľvek iný ohradzovať, ľuďom sa tu niečo celkom iste podsúva a za takýchto okolností neverím, že by bolo možné, aby divácke vnímanie tohto páru bolo absolútne bezvýhradné.

  103. prepacte, som mlady clovek, nie som nijak obzvlast silny katolik ale toto mi pride zvratene a proti prirode!

    je mi zle ked to vidim v televizii a vadi mi ked sa snazia media nahovorit ludom, ze to je normalne… NIE JE TO NORMALNE! Uznavam, aj ini, heterosexuali, sa spravaju hrozne ale toto je uz moc aj na mna.

  104. Podľa mňa ste hujeri všetci do jedného, čo trepete cikošiny typu, že prajete všetkým sympatizantom, aby sa im narodili deti, ktorí sa časom stanú gayovia vplyvom televízie :D
    No neviem kto si len tak povie, že teraz ma bude vzrušovať toto a teraz iné pohlavie. Veď je to hlúposť. Spamätajte sa. A jednoducho sa choďte vyčúrať alebo whatever… keď ide tancovať Horjan. No hlavne držte klapačky.

  105. to, ze sa tu my takto rozpravame, je prave cielom- dvaja tepli chlapci vzbudili pozornost a taptaky sa hrnu do vrecak predovsetkym markize a neviem v ktorom rade aj Horjanovi, ale jemu len tak trosicka, lebo ved napokon on je iba tovar

  106. Nesuhlasom s vami. A nevidim v tom nic prinosneho pre spolocnost, ak prijme homosexualitu. Skor mi to pripomina skusanie, kam az mozeme zajst, aby sme si dokazali, aki sme slobodnejsi, a lepsi, ako generacie stovky rokov pred nami. Na druhej strane, prijat homosexualov ako rovnocennych ludi, to povazujem za dolezite. Rovnako ako pri chorobe. Choroba je zla, ale clovek, ktory je nou postihnuty, zly nie je (a ci sa zlym stane, to uz nechajme na nom).
    A dalsia vec, veriaci clovek, ktory veri v zivot po smrti a clovek, ktory v neho neveri, to su dve uplne rozdielne pohlady na tento svet. Nikto z jednej strany nepochopi uplne toho druheho, a myslim, ze este tazsie je to pre ateistu pochopit veriaceho (v diskusiach to celkom vidno). Zmenit pohlad uprimne veriaceho na homosexualitu znamena v podstate zbavit ho viery (uprimne veriaci nemoze zaroven podporovat homosexualitu). Tak skuste sa poobzerat, kolko dobreho robia veriaci (starostlivost o starych, chorych, chudobnych, mladistvych, motivovana vierou), ci by ste to riskovali a chceli o vsetko to prist len preto, aby vasa tema – homosexualita, bola konecne prijata…

  107. Homosexualom sa clovek rodi, katolikom stava. Tolko k tomu “zhubnemu vplyvu”. Ziadny vonkajsi vplyv z nikoho neurobi buznu, ked sa nou nenarodil. Ale vonkajsi vplyv z vas moze vyrobit katolika.

  108. Nemyslím si, že je vhodné, aby podstatu tanca prznili páry rovnakého pohlavia. Nech si každý žije v takom vzťahu, aký mu vyhovuje, ale ja mám právo chrániť vlastné dieťa pred nežiadúcim vplyvom v akejkoľvek oblasti. Nikdy som sa necítil menejcenný, lebo som odkázaný na vozíček, ale pripadal by som si ako idiot, keby som začal behať po námestí a vykrikovať, že som diskriminovaný, lebo nemôžem hrať futbal. A tak beriem aj homosexuála – rešpektujem jeho náklonnosť k rovnakému pohlaviu (to nemôže ovplyvniť), ale na druhej strane musí zobrať na vedomie, že to prináša aj určité obmedzenia – napríklad adopcia detí takýmto párom je podľa mňa zločin na adoptovanom dieťati. Všetci majú plné ústa práv homosexuálov, ale o záujmy dieťaťa nikto ani nezakopne. Stačí si predstaviť situáciu, ako nejaký druháčik bude vysvetľovať kamarátom, že má dvoch ockov, čo sa ľúbia. A potom aj tie reakcie.

  109. tento príspevok myslím najviac vystihol to prečo mi dvaja chlapi (to isté by to bolo pri ženských) v spoločenskom tanci jednoducho nesedia… je to zatial najvecnejšie a najrelevantnejšie vyjadrenie toho prečo NIE homo na parkete, avšak ako vyjadrenie toho že aj homosexuáli patria k ľudstvu rovnako ako hetero tento pár akceptujem a absolútne mi nevadia. Pekný večer!

  110. Chcela by som reagovat napriklad na odpoved Petra Husara. Nechapem, pred cim chces svoje dieta chranit… Nebudes ho predsa moct cely zivot chranit, tak naco teraz? A este k tym zaujmom toho dietat, ktore by si adoptoval homosexualny par. Podla mna by to tomu dietatu nevadilo, ak b u davali dostatok lasky… A jehu spoluziaci by pri tom vysvetlovani reagovali tak hlavne preto, ze maju rovnakych rodicov ako si napriklad ty, co ich chcu chranit pred niecim uplne normalnym a beznym. Potom si tie ostatne deti vplyvom svojich rodicov vytrvoria mylny nazor o homosexualoch, budu si mysliet, ze je to zle byt homosexualom. Lenze to vobec nie je… Takze je v pohode ked tam tancuju muz a zena ale muz s muzom nie? Heterosexualny par tiez prejavuje svoju oriantaciu tak preco nie aj homosexualny?

  111. Tak mi potom fakt vysvetli, na základe akých pohnútok v tom antickom Grécku či Ríme bolo aj pre heterosexuálnych mužov žiadúce a moderné mať AJ homosexuálny vzťah. A dnešné časy mi tú antiku začínajú drsne pripomínať. Za pár rokov sa asi budem musieť hanbiť že spím iba so svojou manželkou.

  112. Chlapci ani podporu nepotrebujú. Tú im zabezpečuje TV Markíza. Budú tam dovtedy, pokiaľ bude treba (t.j. “píplmetre dovolia”). Preventívne pozitívne nálady a bodovanie podľa scenára zabezpečí Dara s Bednárikom…

  113. Milí komentujúci,
    približne tak polovica z vás sa oháňa slovami “nič proti homosexuálom nemám, ale …” Nedochádza vám, že použitím daného “ale” okamžite prezentujete svoje výhrady?
    Čo sa týka vašich detí, najhoršie, čo môže rodič urobiť, je vyvolávať v ňom neopodstatnené homofóbne pohnútky. Skôr by sa mali báť heterákov, tí unásilňujú oveľa viac ako homosexuáli. A homosexuálny vzťah je dokonca pevnejší a trvácnejší, ako heterosexuálne laškovanie. Katolícke dogmy o jedinom “dobrom” manželstve sú len kopa sračiek. Aj do katoléckej rodiny sa môže narodiť homosexuálny syn či dcéra a čo potom? Zastreliť? Nevadilo by mi, keby sa trištvrtina slovenského národa zobudila a uvedomila si, že sa s tým proste robiť nič nedá.
    Ďalšie tvrdenie, ktoré hovorí, že je to “proti prírode”. Je to smiešne. Ale takým zúfalým spôsobom. PREBOHA, veď haló! Príroda je tá, ktorá niekoho “homošom” spravila. Dr. Strojmajster mi prehovoril z duše.
    Bod číslo 3.: Vadia vám homosexuálne prejavy? A heterosexuálne nie? Ľudia sú blázni. Úprimne mi odpovedzte. čo má horší vplyv na dieťa? A človeka vôbec? Krváky s polonahými ženami alebo dvaja tancujúci gayovia (ktorí , mimochodom, v prenose Lets dance žiadnu “nežiaducu” náklonnosť neprejavujú)? Na príklade môjho brata vidím, ako všetky strielačky a násilnosti humľujú jeho detskosť, ako presne kopíruje prejavy z tohoto odpadového materiálu…
    Perlička na záver (a na zamyslenie): Ako to, že muži sa pri lesbickom “péčku” dokážu vzrušiť do vytrženia, ale gayovia sú niečo odporné a proti prírode? ;)
    Mám ešte čo povedať, ale nieto času. Zhrniem to tak, že žijeme v spoločnosti, ktorá si vytvára nezmyselné predudky a zakukľuje sa sama do seba. Berme si príklad zo západu.

  114. Tak toto je primitivizmus,co tu citam…Ja som tiez veriaca a to,ze nemam nic proti homosexualom neznamena,ze niesom urpimne veriaca…kde ty beries pravo tu pisat kto je uprimne veriaci a kto nie…pokial si tak veriaca vies,ze Boh stvoril prirodu a homosexual sa uz taky narodi cize je to vseto priroda…Nik sa nestane homosexualom zo dna na den a taketo primitivne reci o tom kto je viac veriaci ,ci ten co ma pochopenie pre homosexualitu alebo ten,co ju odmiata…a ked uz si taka veriaca tak nikoho nesud lebo len Boh moze sudit takze sa nestaraj do homosexualov a nechaj ich zit tak ako chcu…

  115. Rozoberme si tvoj príspevok milá Saška.

    1. ” Nedochádza vám, že použitím daného “ale” okamžite prezentujete svoje výhrady?”

    Veľmi demokratické. Takže, komu sa nepáči nech drží hubu? Už nebude možné povedať ALE? Mňa napríklad totálne uráža politicky korektný výraz GAYCIST. V živote som žiadneho homosexuála nediskriminoval ani mu neublížil. Lenže tu sa už dostávame do roviny kde sa homosexualizmus dostáva do roviny osvienčimskej lži. Kritika je neprípustná a čoskoro sa bude aj trestať. Vlastne sa už aj trestá…

    2. AD príroda. Je jasné, že homosexuálne správanie v prírode sa vyskytuje. Lenže človek na rozdiel od zvierat má slobodnú vôľu a svojim rozumom dokáže potáčať pudy . Existuje veľa ľudí (najmä v radoch vedcov, mníchov či filozofov), ktorí sexuálne potreby obmedzujú na minimum, resp. im nechýbajú. Človek totiž na rozdiel od zvieraťa dokáže sexuálnu “energiu” transformovať na činnosť intelektuálnu.

    3. S tou pevnosťou homosexuálnych vzťahov si snáď srandovala. Homosexuáli sú riziková skupina aj na darovanie krvi, pretože sú vysoko promiskuitní a navyše aj používajú rizikové sexuálne praktiky. Zisti si dôvody, prečo vysoko liberálna Kanada od homosexuálov krv neberie.

    4. Vadia mi aj vulgárne heterosexuálne prejavy. (loveparade. erotické festivaly a pod.)

    5. Lesbické Pčko. Je úplne logické, že hetero chlapa vzruší. Z chlapského by sa väčšine chlapov zdvihol dekel.

    Záver. Ak sa chlapi začnú vzrušovať aj pri homovideu tak sme úplne tam, kde nás chceli mať. V ZADKU…

  116. každá viera je brejnvošing a manipulácia. myslíte si že ked ludstvo vyhynie boh tu bude dalej? smejem sa hlasno :)))))))))))))))) homosexualita je v prírode bežná čiže aj ludia sa takí rodia. prečo sa homoši sťahujú do velkých miest a neostávajú v rodných vieskach? lebo by ich tam katolíci ukameňovali. a nemyslím si že viera má nejaký dopad na to že sa človek správa slušne. to je proste v ludoch. tipujem že minimálne polovica veriacych je banda lumpov, ktorí nedodržiavajú pomaly žiadne s prikázaní. fakof cirkev. vatikán by bolo treba vypáliť

  117. Skutocne nemam energiu, cas a ani volu na to aby som cital vsetky komentare xenofobiou slepych a dogmami ohluchnutych ludi, ktory hlavnou naplnou zivota je markantne zit ho za inych ludi a odsudzovat ich zivotny styl. Myslim si len, ze kedze toto je 3LD a v kazdom bolo pokial viem 10 parov tak je len fer ze pre nasu minoritu LBGT ludi to mame konecne tiez par, kt mozu podporit.

    Inak skvely clanok ;)

  118. Hm.. Všetko čo tu znelo bolo zaujímavé vrátane úvodného článku.
    Vopred by som skritizoval obe strany – STE HORŠÍ AKO MALÉ DETI!!
    Uvedomte si, že takýmto prístupom ako gayovia tak aj heterosexuálovia vytvárate len väčší odpor jednej strany voči tej druhej. Z následných banálnych sporov vznikajú potom hlúposti formátu: “Gayovia sú chorí!”
    My sme na tomto svete príliš krátko, aby sme sa neustále hádali, a len si myslím že ĽUDIA BY MALI ŽIŤ V SYMBIÓZE.
    Trochu sa vyjadrím aj k tým názorom čo som čítal v komentároch:

    1. Gayovia sú neni chorý. Ak by sa toto odlíšenie týkalo choroby, tak si hlavu nevešám – AMERICKÝ PSYCHOLÓGOVIA po štúdiách vyhlásili, že KAŽDÝ ČLOVEK, KTORÝ SA HOC AKO VYCHYĽUJE NORMÁLU JE CHORÝ – ten kto si okusuje nechty by sa mal dať radšej preveriť, a nepodceňoval by som to, ani keď utierate prach každý deň. Keďže mi určite neveríte, na portáli aktuality sa o tom dočítate viac ;)

    2. Gayovia sú v domácnosti jeden ako MUŽ a druhý ako ŽENA?
    Na tomto som sa fakt musel zasmiať. Minimum gayov hladá muža, ktorý sa správa ako žena, a nebodaj že by sním ešte žil. No ja v tomto vzťahu žijem už cez rok, a nefunguje to tak, že jeden z nás má doma nohy vyložené na stole, zatial čo druhý upratuje ako vol, vyvára, a telefonuje kamarátkam. A vôbec čo je čisto ženskou prácou? Veď dnes ženy aj šoférujú kamióny, a muži pracujú v kuchyniach :D.

    3. Deti by sa nemali dávať homosexuálnym párom?
    Toto je rovnaké tvrdenie ako keď EU nariadila aby sa zrušili hniezda záchrany. Je pochopitelné, a aj ja mám nejaké osobné rozbroje v tom, dávať deti do rúk týchto párov (a patrím medzi nich) ale JE ROZUMNEJŠIE NECHAŤ DIEŤA V RUKÁCH VYCHOVÁVATEĽOV, A TAK MU NEDOVOLIŤ MAŤ PEKNÉ DETSTVO? A prečo by malo byť vlastne zlé dávať deti na výchovu homosexuálnym párom? Asi preto, že by sa mu mohli deti v škole smiať?!

    4. Samozrejme VÝCHOVA – pokiaľ sa homosexualita nezačne brať ako súčasť života, tak deti v škole sa budú posmievať svojím spolužiakom – keďže rodičia ich nevedú k tomu, že sú aj taký ľudia a reba ich rešpektovať.
    Pre príklad: JA SOM MAL DEPRESIE DEŇ ČO DEŇ LEN PRETO, ŽE SOM SI ROBIL VEĽKÚ HLAVU Z OKOLIA – KAŽDÝ HOVORIL ŽE TEPLÝ SÚ ODPADOM SPOLOČNOSTI, A TAK SOM SA MEDZI NICH NECHCEL RADIŤ.
    Ja som to prekusol v pohode – zistil som že je kopec ľudí o ktorých sa môžem oprieť, no poznám ľudí, ktorý sa kvôli tomu uzavreli do seba, žijú na liekoch, a sú totálne na dne – HMM RODIČIA – teraz si hovoríte že sa vás to netýka, preto že vaše deti také nebudú, ale raz keď začnú chápať aký sú a náhodou sa ocitnú v mojej koži, tak svojimi vyjadreniami ich psychicky zničíte.

    5. Kňaz – samostatná skupina – bývalý priateľ mi po pol roku chodenia spolu konečne prezradil čo je jeho povolaním – KŇAZ. Smutné, ale keby nás tu boh nechcel nerobí nás, a naviac už JEŽIŠ BOZKÁVAL SVOJICH UČENNÍKOV, A NIE LEN NA ÚSTA :D

    Mamičky ktoré si vravíte – TO SA MNE STAŤ NEMôŽE – hmm… gény sa s nikým nehrajú, a opäť vedecké teórie vravia, že chlapec sa stáva gayom už pred prvým zbadaním sveta, keď sa mu do tela gostávajú vaše gény.

    TAK RODIČIA UŽ SA NEBOJTE O ZDRAVIE SVOJICH DETÍ PRI POZERANÍ TV – PRETO ŽE GAYOM SA STÁVAME EŠTE HLBOKO PRED TÝM, AKO VôBEC ZISTÍME ČO TO SLOVO VôBEC ZNAMENÁ ;)

  119. Len sa tak zamyslam nad propagaciou homosexuality a vychadza mi z toho takyto zaver: dnes je zrejma velka neplodnost parov, deti sa rodi stale menej, V dosledku toho by si mlade zeny a muzi mali uvedomit, za propagaciou homosexuality sa im velmi lahko moze stat, ze ich dcera alebo syn si nenajdu partnera a nedockaju sa potomstva , pretoze co mozno aj bude plodne a bude nejako zivotaschopne, bude homosexualne.
    To je tak ako s povolanim. Kedysi sa presne planovalo, kolko treba ucitelov, lekarov, murarov a pekarov. Dnes chce byt kazdy pravnik a lekar, popripade este studuje socialnu pracu. A majstra nikde nenajdete. Kto nieco manulane robi, je len fuser. Takze sme sa nejako zabudli pozerat pred seba… Dobre rano!

  120. je to super písané ja všetko čo tam autor článku uviedol ja pravda a najlepšia je posledná veta, moja reakcia na to? ľudia spamätajte sa už konečne!!!!!!!

  121. homosexuáli mi nevadia, sem tam pozriem aj markízu, zasmejem sa na tom a idem ďalej. Neriešila som to. Až do chvíle kým sa ma 10 ročná neter nespýtala s otvorenými ústami, prečo tancujú dvaja chlapi. Keď som jej to začala vysvetľovať, otázok pribúdalo a pribúdalo. Keďže som biologička, začala som jej to vysvetľovať aj z tejto strany. Ale nepochodila som veľmi. Prišla som k takému záveru, že keď sa na to dieťa pozerá, nepripadá mu to normálne. Jej 14 ročná sestra to už nerieši, je jej to fuk, ale táto 10 ročná je ešte dosť detská, hravá a keby ste videli tú začudovanú tváričku tiež by ste sa zamysleli. Keď si to tak zoberiem aj z biologického hľadiska (aspoň môj názor je taký) homosexuáli mi pripadajú ako slepé vývojové štádium. Biologicky predsa nie je možné aby sa rovnaký druh rovakého pohlavia rozmnožil, čiže tým pádom by ľudstvo vymrelo. V živočíšnej ríši je to síce možné aj u bezchordátov aj u chordátov, ale to zariadila sama príroda, nie ľudia. Takže napríklad nie som za to, aby si mohli adoptovať dieťa. To ako vo vyššie uvedenom článku, jeden napísal, že je na vozíku, ale nesťažuje sa že nemôže bežať maratón, takže ani oni nemôžu chcieť fungovať ako bežná rodina s deťmi. Príroda to tak zariadila a basta. Proti prírode sa nedá bojovať a ak s ňou začneme, tak nás zničí.

  122. ešte šťastie, že na homosexualitu netreba školu….. Anonym, homosexuálom sa človek rodí. Aj ja si myslím, že niektorí homosexuáli sú skôr “spoločenského” pôvodu, lebo im to tak vyhovuje. Ale keďže z tvojho vyjadrenia cítim silné “heterosexuálne presvedčenie”, polož si otázku: “Za akých podmienok by si sa stal homosexuálom ty?” A odpoveď, ktorou si na to odpovieš ty je rovnaká u všetkých heterosexuálov. Verím, že už vieš, že z toho vyplýva, že drvivá väčšina (podľa mňa všetci) homosexuálov sa homosexuálmi nestala (a to ani kvôli tomu, že niekde v telke videli tancovať dvoch mužov, alebo ako iný homosexuáli pochodujú po Bratislave). Na dôvetok: Ja by som sa nikdy nestal učiteľom, aj keby sa to plánovalo. A, aj keď nie som robotník, manuálne zručných a fyzicky pracujúcich ľudí si veľmi vážim, pretože sú to jedni z mála ľudí, ktorí vytvárajú hodnoty, ekonómovia, právnici a im podobní s tými hodnotami len kšeftujú. To však neznižuje ich hodnotu. Už nežijeme v čase, keď sa mrkva vymieňala za zemiaky, a rýle za mäso. Teda treba aj ekonómov, aj robotníkov. A úctu si zaslúži každý človek…. U mňa s výnimkou tých, ktorí sú schopní zverstiev a dehonestácie voči iným ľuďom.
    Pozdravujem ťa.

  123. Dobrý večer
    venovala som sa tejto téme detailne, a teda verím, že som žiadny z príspevkov neopomenula. Nebudem nijak podrobne vysvetľovať, že mi nad niektorými “ostal rozum stáť”, ale to sa zrejme pri obdobných témach dá čakať..
    Problém je v predsudkoch, zaslepenosti a v odcudzovaní všetkého, čo je len trochu, takpovediac, “iné”, čo sa istým spôsobom vymyká z toho, čo mnohí považujú za “normálne”… Operujete tu adjektívami, ktoré nielenže sú skutočne relatívne, no hlavne sú častokrát iba “konštrukciou” mysle toho-ktorého, čo sa volá názor, ale nie pravda, nie to reálne, skutočné. Mnohí sa tu opierajú o vieru. Hm, bavíme sa o cirkvi alebo viere ako takej? “Prepáčte”, ale to skutočne nie je to isté.. Spomína sa tu staroveké Grécko, Rím. Ten, kto aspoň do istej miery pozná dejiny, vie, že cirkev páchala neskutočné hriechy a využívala praktiky, ktorými si získala takú moc, že bola schopná zastrašovať všetkých so všetkým, čo im (ne)vyhovovalo. To kázal Boh? Nie. Cirkev je biznis. A viera? Tá je v každom z nás, je len rozdiel, v akej miere, resp. akú má tvár. Je absolútne zbytočné sa nejak obzvlásť venovať vyjadreniam typu: “človek sa homosexuálom môže stať” ( a potom – aj keby, bolo by to predsa na ňom, takže ak by volil túto možnosť, jeho voľba), “homosexualita je choroba” (všetko, čo je choroba, dá sa liečiť. Každý chorý človek sa chce liečiť, no homosexuál rozhodne nebaží po tom, aby bol heterosexuálom), “homosexualita búra princípy reprodukcie” (áno, tak “postavme k múru aj všetkých neplodných”) a podobne. K čomu sa ale konkrétne vyjadrím, je rozhodne výchova detí.. Nuž, drahí a milí rodičia, čím viac budete svoje ratolesti ukrývať pred svetom “tam vonku” a hlavne nebudete schopní im vysvetliť, “čo je správne a čo nie”, tým je väčšia pravdepodobnosť, že “vyjdu von” a “stratia sa”.. A čo sa týka samotnej homosexuality? Smiešne! Smiešne je to, ako sa tým každý zaoberá, pričom drvivá väčšina pomaly nevie, o čom hovorí. Preto vzniká zlý výklad toho, že aj oni tu sú, no s tým, že na to netreba poukazovať ako na problém. Problém z toho robia ľudia. Všetko je o ľuďoch. Takže problém nie je vôbec to, že Horján tancuje v nejakej show s mužom, ale to, že na to poukazujete a Vy samy tým z toho vyrábate problém. Bol tu nejaký problém s desaťročným dievčatkom. Isteže malo kopec otázok. A to je opäť problém? Veď deti sa vkuse pýtajú, nakoľko nepoznajú a chcú pochopiť. Ako mu vec podáte, tak ju pochopí (prezatiaľ, nakoľko časom si bude vytvárať vlastné názory), ale ak Vy ostanete z toho v pomykove (“Preboha, čo mám teraz odpovedať?”), dieťa tiež zneistie, no – a to sa opakujem- nie preto, že by predmet Vašej diskusie bol skutočným problémom, ale to, že Vy nie ste schopní vlastným deťom vysvetliť, že nič nie je len biele alebo čierne a spoločnosť netvorí len “mamička a otecko”.. Ďalej bolo písané, že ale štrnásťročná sa tým už nezaoberá. Takže, o čom to je? Dieťa musí vždy dospieť do toho-ktorého štádia, aby to-ktoré pochopilo – logické. (Ťažko budem svojmu štvorročnému synovcovi vysvetľovať “vzťahy v sémantickom trojuholníku”)..
    Na záver len toľko – nie homosexualita, ale homofóbia je chorá. Je to chyba v mysli, ktorá nie je schopná pochopiť objektívnu realitu. Keby sa viac tí, ktorí majú neustály problém s homosexuálmi, tak venovali sebe ako im a nastavili si zrkadlá, hneď by mnoho z toho “existenčného” vyzeralo inak… V konečnom dôsledku sa Vás aj tak pýtať nebudú, s kým majú žiť. A tiež od nich nečakajte, že “na ulici z nich budú vysmiati heterosexuáli” iba preto, že Vy si to prajete.. Nenechajte sa vysmiať!..:)

    Svetlana

  124. Keď som si pozorne prečítala niektoré príspevky prechádzali mnou rôzne pocity. Zaujímavé, že prešlapy cirkvi v celom jej pôsobení nikomu neprekážajú a to od smilstva, zneužívania vlastných súputníkov a zneužívanie chudobných, ako aj posledné roky zneužívanie maloletých a nehovoriac o ich homosexuálnych vzťahoch. Je pravda, že oni si tieto praktiky nepublikujú cez Markízu. Neviem ako môže niekto, kto decentne s veľmi peknou choreografiou zatancuje nejaký tanec urobí z “diváka”, alebo niektorých pisateľov ľudí, ktorí si namýšľajú ako to poškodzuje verejnú mienku a nedajbože ublíži vývoju ich detí. A vôbec títo “pisálkovia” vedie čo ich deti pozerajú a robia? Dalo by sa o tejto téme veľa písať ale nech sa každý zamyslí nad sebou a nech nehodnotí ľudí, ktorí žijú podľa svojho presvedčenia, myslenia a svedomia. Pokiaľ viem tanečný pár z Letś dens nerobí nič poburujúce, pekne tancujú a správajú sa možno lepšie ako tí ostatní. A keď sa to niekomu nepáči, nech si prepne TV na iný kanál. Dnes je tých možnosti veľmi veľa. Držím palce dobrým tanečníkom a dobrým ľuďom, ktorí nepúšťajú z úst hlúposti.

  125. Nuz neviem, co je zvratene na tom, ze sa dvaja dospeli ludia maju radi. Ved kazdy chce byt v zivote stastny tak preco to nedoprajeme druhym? Lebo sami sme nestastni?

    Homosexualita v ziadnom pripade nie je otazkou volby – na to by vedeli odpovedat psychologovia a psychiatri. Ak si myslite, ze je to otazka volby – tak si sami zmente svoju sexulanu orientaciu!

    Je to velke nepochopenie, neinformovanie a identifikovanie sa s mytmi, ktore nas brania chapat druhych. To, ze museli stale zit v ustrani a utlacani neznamena, ze tu neboli aj predtym…

    Ako niektori ludia su lavaci (bez toho, aby ich za to cirkev alebo ini odsudzovali), tak aj niektori ludia maju inu sexualnu orientaciu – bez toho, aby si to sami vybrali.

  126. Veru tak – nikdy nebolo ani nebude inak ..Riešením takýchto nepodstatnosti sa mnohí oberajú o krásne prežitie života , ktorý je veľmi krátky …….

  127. neda mi neozvat sa… to ozaj zijeme v takom storocí ako zijeme, ze su tu este vzdy predsudky spolocnosti… ved nech kazdy ma takeho partnera ako chce…toto nema nic spolocne s cirkvou, ci niecim podobným… a títo dvaja páni nie sú chorí….sú len inak orientovaní… najmenej jeden z nich.. a chválim ho, že sa tak v nasej prudérnej spolocnosti takto verejne vyznal o sebe… takze kto nechce… nech vypne telku, zatvorí noviny a casopisy a ide sa venovat nejakej inej cinnosti… tolko som mala na mysli pa pa vsetkým , ktorí sú správnaci a nemajú strach pred zivotom… velka chvála… moj obdiv… mate u mna jeden velký bod… klobuk dole pred týmito chlapcami a zenami… v tomto svete…. inak zmýslajúcom

  128. Odpovedám Husarovi – žila som ako dieťa heterosexuálnych rodičov a prežila som si horšie peklo, ako si dokáže polka Slovenska predstaviť. Radšej mať za rodičov starostlivých homosexuálov, lesbičky, tranzvestitov a pokojne aj nekrofilov, ako môjho otca, ktorý je skrz na skrz heterosexuál!

  129. Väčšina hercov v seriáloch, filmoch a divadlách je na antidepresívach a ty zahlásiš takúto kktinu? :D:D:D:D A o tom si ešte nepočul, že do blázinca sa zatvára aj za debilitu? Aby ti na to neprišli :D

  130. a Braňo:
    Nájdi si na wiki metódy liečenia spred pár desiatok rokov a máš odpoveď :D a prečítaj katolícke noviny, tam je aj etická a morálna liečba, chytiť sa za ruky a vyhovoriť im, že sú vlastne úúúplne normálni a majú veeeľkú chuť na ženské telo.
    Inak, všimli ste si, že rozoberáme len mužov? Za nikomu nevadia lesbičky? Ale veď je na ne tak dobrý pohľad… tak vám to poviem takto – nepoznám lepší pohľad ako na dvoch chlapov, čo si to rozdávajú. A je to úplne logické, keďže som heteroexuálna žena.

Napíš komentár