A je tu zas

Práve vyšlo! Adolf Hitler sa prebudí v dnešnom Berlíne a neverí vlastným očiam. Nemecko naďalej existuje a prekvitá. Vodca Tretej ríše sa v nových pomeroch rýchlo zorientuje a začína kariéru v televízii a na internete. Cynická a mimoriadne zábavná satira dosiahla miliónový náklad a vyšla v tridsiatich jazykoch. Strhujúci nemecký román ukázal, že dobrá súčasná literatúra môže byť komerčne úspešná aj vyvolať celospoločenskú diskusiu. Prečítajte si svetovú literárnu senzáciu v mojom preklade do slovenčiny.

Pri tejto práci sa mi potvrdilo, že neexistuje univerzálne pravidlo pre umelecký literárny preklad, existuje len hľadanie čo najlepšieho riešenia pre konkrétne dielo. Bola to výzva a veľa som sa pri tomto rukopise naučil. Držím palce sympatickému mladému vydavateľstvu Zelený kocúr. Poteším sa, ak o knižke dáte vedieť ďalším čitateľom. Užívajte leto a knihy!
web-A-je-tu-zas-OBALKA

7 thoughts on “A je tu zas

  1. Dakujem za tip a hoci vas mam rad ako autora, kupim si original v nemcine.

  2. Ďakujem za tip, dal som už na jedno Vaše odporúčanie a Zrnko pravdy som zhltol. Bude táto knižka dostupná aj v elektronickej podobe? Ďakujem.

  3. nechcem kazit radost, ale toto tu uz bolo. satiru na temu “adolf sa preberie v sucasnom nemecku” uz pred vyse 15 rokmi vycerpal znamy nemecky karikaturista a publicista walter moers vo svojich knihach “adolf”. takze timur sa, mierne povedane, “inspiroval” ;)

Napíš komentár